CFR Cluj a pierdut nemeritat în Elveția, după un final dramatic cu 3 cartonașe roșii. Clujenii au marcat primii în minutul 84 prin Debeljuh. Au fost însă egalați de la punctul cu var, după un fault al lui Bălgrădean, sancționat cu cartonaș roșu. Golul victoriei elvețiene a venit pe contraatac, în minutele de prelungire.
Pentru a se califica în faza următoare a Europa League, CFR Cluj avea nevoie neaparat de victorie. Young Boys a jucat pragmatic, ținând cu dinții de rezultatul de egalitate. CFR a arătat un plus pe faza ofensivă și a avut mai multe ocazii mari în prima repriză.

Momentul decisiv în Young Boys - CFR 2-1

Romanian Liga I
LIVEBLOG| A început ultima etapă din grupele Cupei României! Primele 2 echipe calificate în sferturi
ACUM 16 ORE
În minutul 84, CFR a deschis scorul prin Debeljuh, care a introdus în poartă mingea șutată în bară de Rondon. Elvețienii și-au amintit că știu să atace și după două cornere succesive, în debutul prelungirilor s-a petrecut faza care a răsturnat soarta calificării.
Portarul clujenilor, Cristi Bălgrădean, a ieșit cu pumnul în aer la o centrare, intervenția lui fiind penalizată cu cartonaș roșu și penalty. Decizia a fost contestată vehement, însă hotărârea nu a putut fi anulată, în Europa League nefiind introdus arbitrajul VAR. Elvețienii au transformat, ulterior marcând încă un gol pe contraatac, pe fondul unei ofensive incorpore a clujenilor, în ultimul minut de joc.
Înainte de finalul partidei, arbitrul francez a mai acordat două cartonașe roșii, câte unul în fiecare tabără, jucătorii ambelor echipe fiind deosebit de tensionați.
Edi Iordănescu s-a declarat dezamăgit de turnura evenimentelor, însă a rămas extrem de ancorat la realitate şi a punctat cu precizie lucrurile pozitive din jocul campioanei.
"Ni s-a făcut o mare nedreptate, echipa a dat dovadă de caracter, de personalitate. Am jucat pe un teren foarte dificil, dar am respectat perfect planul tactic. Am întâlnit un adversar extrem de valoros, campioana Elveţiei. Young Boys pierde acasă o dată pe an, dar noi am strălucit în foarte multe momente. Ei au pedigree în Europa, ştiam că va fi o partidă grea, dar trebuie să rămânem cu lucrurile pozitive din această partidă. În repriza a doua am produs ocazii, tot planul a mers extraordinar până în ultimul moment. Decizia e total greşită, delegarea la fel. La meciul anterior, am avut brigadă din Franţa, acum la fel. Eu îmi felicit echipa, sunt foarte mândru de fotbaliştii pe care îi antrenez", a spus Iordănescu, la Telekomsport.

Iordănescu, echilibrat după Young Boys - CFR 2-1

Cristi Bălgrădean a dat de înţeles că arbtirul francez a luat o decizie atât de controversată cu bună ştiinţă, aducând acuzaţii grave brigăzii de arbitri. "S-a întâmplat asta pentru că suntem români, suntem prea mici. Trebuia să meargă mai departe Elveţia. E o dezamăgire mare în rândul echipei, cred că în rândul României e o dezamăgire enormă. Acest arbitru a făcut să pierdem această calificare", au fost declaraţiile incredibile ale goalkeeperului. Mult mai matur în gândire, tehnicianul CFR-ului nu crede în această ipoteză şi a avut un discurs extrem de echilibrat.
"Nu vreau să alimentez astfel de speculaţii. Deja s-a creat mult scandal în jurul acestui moment. E normal ca pe final echipa gazdă să se arunce în careu, au venit cu fotbalişti de talie. Mi-aş fi dorit să bag un jucător înalt sau un închizător, dar nu am avut pe cine. La un moment dat, am fost sigur de calificare, simţeam că vom fi în primăvară. Totul s-a schimbat de la o secundă la alta. S-a creat o mare nedreptate, dar nu vreau să speculez mai mult", a mai spus tehnicianul ardelenilor.
Dacă în era "Dan Petrescu" CFR avea mari carenţe din punct de vedere estetic, venirea lui Iordănescu Jr a schimbat total faţa echipei. Deşi se apără destul de exact şi sub comanda noului staff tehnic, campioana arată în multe momente impresionant şi pe fază ofensivă. Întrebat dacă este un antrenor curajos, Edi a găsit formula perfectă să le ridice moralul jucătorilor după un asemenea eşec: "Sunt curajos pentru că am jucători valoroşi".
"Am avut curaj de când am venit, am în continuare, chiar dacă nu exista acest meci foarte bun. Am încredere în băieţi şi e normal să am curaj când îi văd atât de valoroşi. Acum, avem nevoie să recuperăm echipa mental şi fizic, pentru că ne aşteaptă partide grele până la finalul anului", a mai spus Edi Iordănescu.
Pentru CFR, urmează o perioadă teribil de grea, iar stafful tehnic trebuie să facă o muncă extrem de dificilă pentru ca fotbaliştii să fie la nivel optim, atât fizic, cât şi mental. Până la finalul anului, campioana le întâlneşte pe FCSB, Dinamo şi Craiova.
Programul CFR-ului până la finalul anului:
  • 13.12 - CFR - FCSB
  • 17.12 - Dinamo - CFR
  • 22.12 - CFR - Craiova
Romanian Liga I
CFR Cluj, victorie cu 2-0 în partida cu Chindia! Kolinger și Manea au marcat pentru campioană
04/12/2022 LA 15:29
Romanian Liga I
Dan Petrescu, impresionat de un atacant din campionat. "E cel mai bun. Regret că nu l-am antrenat"
01/12/2022 LA 10:07