Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Europa League revine după 5 luni de pauză. Astăzi se decid primele patru sfertfinaliste

Nicu Savin

Publicat 05/08/2020 la 10:19 GMT+3

Momentul mult așteptat al revenirii meciurilor din cupele europene a sosit, iar astăzi vor avea loc 4 meciuri din optimile de finală a Europa League. Dacă Manchester United e ca și calificată după ce a învins în tur cu 5-0 pe LASK Linz, celelalte dispute rămân deschise oricărui rezultat.

Se știu toate cele 48 de echipe calificate în grupele UEFA Europa League

Credit imagine: Getty Images

Trei dintre partidele de astăzi reprezintă meciurile retur din optimile de finală, în timp ce disputa dintre Inter și Getafe va avea o singură manșă, așa cum se va întâmpla de altfel și din faza sferturilor de finală în sus.
Aventura lui Conte la Inter se poate încheia cu trofeul Europa League

Inter-Getafe, o singură manșă

Meciul tur acestei duble a fost anulat, după ce partida fusese inițial amânată în luna martie din cauza izbugnirii crizei mondiale de coronavirus. UEFA a hotărât ulterior ca echipa calificată în sferturi să se decidă în urma unui singur meci, disputat pe teren neutru. Astfel, cele 2 echipe se vor duela deseară pe Veltins Arena, stadionul celor de la Shalke 04 din Gelsenkirchen.
Inter a terminat sezonul din Serie A pe locul 2, la doar un punct în spatele lui Juventus, dar Antonio Conte a declarat în repetate rânduri că nu este mulțumit și că vrea mai mult de la echipa sa. Astfel, Europa League reprezintă o șansă pentru nerazzurri să câștige un trofeu în acest sezon, iar primul pas este să treacă de Getafe.
Spaniolilor nu le-a priit deloc pauza provocată de pandemie. În cele 11 meciuri disputate de la reluarea competiției, Getafe a obținut o singură victorie și a terminat pe locul 8, în afara cupelor europene. Spaniolii par victime sigure în meciul din această seară, dar condițiile speciale în care se va disputa partida pot să ducă la apariția unor mari surprize.
Manchester United's Portuguese midfielder Bruno Fernandes celebrates with team-mates after scoring the opening goal during the English Premier League football match between Leicester City and Manchester United at King Power Stadium in Leicester, central E

Mancheste United-LASK Linz

Cel mai dezechilibrat meci de astăzi pare cel din Man United și austriecii de la LASK Linz. În tur, diavolii s-au impus cu 5-0, iar în această seară pe Old Traford toată lumea se așteaptă la un nou scor fluviu.
Elevii lui Solskjaer sunt ușurați după ce și-au îndeplinit principalul obiectiv, acela de a termina Premier League pe un loc de Champions League, astfel că un parcurs bun în Europa League ar reprezenta doar un bonus.
De partea cealaltă, austriecii se pot considera cea mai dezavantajată echipă din cauza pandemiei. La întreruperea campionatului, LASK era lider în Bundesliga austriacă, cu 6 puncte peste Salzburg și părea că este capabilă să oprească hegemonia acestora.
Însă în timpul izolării, jucătorii lui LASK au fost surprinși antrenându-se în grup, lucru interzis în acea perioadă. Acest lucru a adus o suspendare foarte drastică (12 puncte) din partea Ligii Austriece, iar acest lucru a dărâmat efectiv din punct de vedere moral echipa din Linz, care după reluare a avut rezultate dezamăgitoare și a încheiat sezonul intern abia pe locul 4. Cel mai probabil, obiectivul principal al austriecilor pentru meciul din această seară este să nu se facă de rușine.
c

FC Copenhaga-Istanbul Basaksehir

La Copenhaga se dispută probabil cel mai echilibrat meci din această seară. Turcii au câștigat în tur cu 1-0, dar concentrarea lor e posibil să fie una scăzută asupra acestei competiții. Basaksehir tocmai a câștigat primul titlu din istorie în Turcia, iar euforia acestui succes poate aduce o oarecare mulțumire în sânul echipei.
În schimb, Copenhaga a pierdut clar lupta internă cu cei de la Midtjylland și un parcurs bun în Europa League ar putea fi o consolare.
Danezii ar putea profita de faptul că adversarii lor au câștigat campionatul cu 2 etape înainte de final, iar de atunci jucătorii importanți au intrat în vacanță, însă rămâne de văzut dacă aceștia vor fi motivați la meciul din această seară.
Jonas Hofmann feiert mit seinen Mannschaftskollegen seinen Treffer zum 2:0 gegen den VfL Wolfsburg

Șahtior Donetsk-VFL Wolfsburg

Meciul care se va disputa la Kiev va pleca de la scorul de 2-1 pentru Șahtior, rezultat înregistrat în turul din Germania. Acest lucru o face mare favorită pe campioan Ucrainei, care a câștigat un nou titlu intern la o diferență astronomică față de Dinamo Kiev.
De partea cealaltă, Wolfsburg a avut un final de sezon destul de oscilant în Bundesliga, dar chiar și așa a prins locul 7, ultimul care asigură participarea în viitoarea ediție a Europa League.
Cel mai probabil, interesul "lupilor" pentru această competiție este unul scăzut, ținând cont că echipa tocmai a început pregătirea pentru noul sezon din Bundesliga, care va debuta pe 18 septembrie și oricum, ar fi foarte greu ca handicapul din meciul tur să fie surmontat în fața unei echipe solide precum Șahtior-ul.
Toate meciurile din această seară din Europa League vor putea fi urmărite în format liveblog pe eurosport.ro.
  • ora 19:55: Copenhaga-Basaksehir și Șahtior-Wolfsburg
  • ora 22:00: Man United-LASK Linz și Inter-Getafe
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo