FCSB a încercat până în ultimul moment să alcătuiască o echipă competitivă pentru a forța calificarea în playoff-ul Europa League. "Roș-albaștrii" au reușit să transfere de urgență 3 jucători - David Caiado, Goran Karanovic și Gabi Enache - și să recupereze alți doi fotbaliști accidentați - Aristidis Soiledis și Adrian Șut - însă planurile le-au fost complet date peste cap după numai 20 de minute.
Karanovic, adus ieri noapte de la FC Hermannstadt, a ieșit accidentat după numai 10 minute și a fost înlocuit de Octavian Popescu. 10 minute mai târziu, FCSB a rămas în inferioritate numerică. Arbitrul l-a eliminat pe Ștefan Cană, după ce tânărul fundaș l-a faultat la marginea careului pe Mosquera.
Cătălin Straton a fost providențial în meciul de la Giurgiu și și-a salvat noua echipă prin intervenții extraordinare. Formația bucureșteană a fost timidă pe fază ofensivă, cea mai mare ocazie fiind notată de Adrian Petre. Atacantul FCSB-ului a fost găsit excelent de Perianu cu o pasă în careu, în debutul reprizei secunde. Portarul lui Slovan a ieșit excelent și l-a blocat pe Petre, care n-a reușit să ridice mingea peste el.
Europa League
"Vin rechinii!". Mourinho, extrem de plastic, după ce a dus-o pe Roma în primăvara Europa League
04/11/2022 LA 09:41

FCSB - Slovan Liberec 0-2. "Roș-albaștrii", eliminați în turul 3 din UEFA Europa League

După o perioadă îndelungată în care a pus presiune la poarta lui Straton, Slovan a reușit în cele din urmă să deschidă scorul, în minutul 64. Cehii au înscris după un corner, când Mosquera l-a găsit cu o centrare ideală pe Yusuf Helal. Atacantul lui Slovan a reluat cu capul, iar Straton n-a mai putut interveni.
Istoria s-a repetat cu 8 minute înainte de final, când același Mosquera a centrat de la colțul terenului. Mingea l-a găsit pe Rabusic, care a reluat tot cu capul, tot fără speranțe pentru Cătălin Straton.
FCSB a căzut atât fizic, cât și psihic, iar meciul s-a încheiat 2-0 pentru Slovan Liberec. Așadar, aventura "roș-albaștrilor" în cupele europene s-a încheiat în turul 3 din Europa League.
Europa League
Jose Mourinho, antrenorul cu cele mai multe victorii în cupele europene. Recordul istoric depășit
28/10/2022 LA 08:38
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17