Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

În drum spre Real Madrid, Xabi Alonso a "inventat" un golgheter fantastic. Cifre uimitoare pentru Boniface

Cristian Mihală

Publicat 22/09/2023 la 08:29 GMT+3

Victor Boniface are cifre incredibile pentru Bayer Leverkusen, în acest debut de sezon. Nigerianul de 22 de ani este marele pariu al lui Xabi Alonso, iar tehnicianul spaniol pare să fi mutat câștigător în această vară.

Boniface erziehlte in der 66. Spielminute das 3:0

Credit imagine: SID

După un sezon în care a înscris 9 goluri pentru Union SG, în Belgia, nigerianul de 22 de ani a ajuns în Bundesliga în această vară, pentru o sumă de 20 de milioane de euro. Prețul plătit de Leverkusen a părut destul de mare, având în vedere că africanul nu impresionase la cel mai înalt nivel, dar flerul lui Xabi Alonso este evident în acest debut de sezon.
Bayer Leverkusen a surclasat campioana Suediei, BK Haecken, cu 4-0. Eroul partidei a fost din nou Victor Boniface, care a reușit un gol și un assist. Nigerianul are cifre fantastice de când li s-a alăturat "Farmaciștilor": el a ajuns la 6 goluri și 3 pase decisive în 6 meciuri jucate la Leverkusen în acest sezon.
Boniface a ajuns în Europa încă de la vârsta de 17 ani, el evoluând până anul trecut la Bodo/Glimt. În tricoul norvegienilor a marcat 13 goluri în 48 de partide. Anul acesta, Victor a fost convocat în premieră la naționala Nigeriei, reprezentativă care se bucură de mulți atacanți de mare valoare: Victor Osimhen, Kelechi Iheanacho, Taiwo Awoniyi, Ademola Lookman, Samuel Chukwueze sau Emmanuel Dennis.

Xabi Alonso, tot mai aproape de Real Madrid

Xabi Alonso este unul dintre cei mai apreciați tineri antrenori din lume, la 41 de ani el reușind adevărate minuni pe banca lui Leverkusen, pe care a preluat-o în 2022. După ce a fost antrenor la juniorii lui Real Madrid și s-a ocupat de pregătirea echipei secunde de la Real Sociedad, fostul mare mijlocaș central își arată acum pricperea la cârma lui Leverkusen.
Xabi Alonso are 5 victorii și un egal în cele 6 meciuri jucate de echipa sa în acest sezon. "Farmaciștii" au punctat în această perioadă de 25 de ori, primind doar 5 goluri.
Foarte probabil jucătorul care a evoluat între 2009 și 2014 la Real Madrid va reveni pe Bernabeu din vara anului viitor, de această dată ca antrenor principal. Sunt foarte multe voci care susțin că Florentino Perez îl vede înlocuitorul ideal pentru Carlo Ancelotti, care din 2024 va prelua naționala Braziliei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo