Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho s-a săturat, după ce Renato Sanches s-a "rupt" din nou: "E de neînțeles ce se întâmplă"

Cristian Mihală

Actualizat 22/09/2023 la 11:56 GMT+3

Roma s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Sheriff Tiraspol, în Europa League, dar Jose Mourinho s-a declarat extrem de nemulțumit de faptul că Renato Sanches s-a accidentat din nou. La 26 de ani, portughezul are un istoric nesfârșit de probleme medicale.

Renato Sanches in azione contro lo Sheriff Tiraspol, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Văzut o mare speranță a fotbalului mondial în 2016, când a debutat la naționala Portugaliei la doar 18 ani, Renato Sanches a fost imediat transferat de Bayern. Nu a dat randamentul scontat, pretențiile fiind prea mari, astfel că în 2 ani în Bavaria (un sezon a fost împrumutat la Swansea) a evoluat în doar 35 de partide, în toate competițiile. Lipsa lui de meciuri s-a datorat și accidentărilor repetate, astfel că Bayern a fost fericită să îl vândă la Lille, în 2019.
În Ligue 1, lusitanul a început să evolueze constant și să câștige enorm la capitolul încredere. Ca atare, evoluțiile sale au fost din ce în ce mai bune, fiind considerat la un moment dat unul dintre cei mai buni mijlocași centrali din Ligue 1. Cu o medie a notelor de 7,13, în stagiunea 2021-2022, portughezul reușea 1,5 tacklinguri, 1,8 pase cheie și 2,6 driblinguri/meci jucat.

O nouă accidentare pentru Renato Sanches, Mourinho a capotat

Ca atare, PSG l-a transferat, dar pe Parc des Princes nu a confirmat, din nou accidentările împiedicându-l să evolueze constant. În această vară, Roma l-a luat sub formă de împrumut, dar mijlocașul de 26 de ani l-a adus pe Mourinho la capătul răbdării. Abia revenit după o accidentare, Renato Saches a fost folosit o repriză în victoria cu Empoli, 7-0, dar aseară, în succesul cu Sheriff Tiraspol, din grupele Europa League, s-a accidentat iar. "Specialul" primise toate confirmările din partea staffului medical că recuperarea e completă, astfel că noile probleme medicale ale lui Renato Sanches l-au enervat peste măsură pe tehnicianul giallorossilor.
"Mereu e incert pentru meciuri și a devenit dificil de înțeles de ce se accidentează tot timpul. Bayern nu a înțeles, PSG nu a înțeles, iar acum nici noi nu înțelegem. A jucat 45 de minute duminică, a avut 3 zile de odihnă și acum s-a accidentat după 27 de minute", a spus Mourinho într-un interviu pentru Sky Italia.
Aflată abia pe 12 în Serie A după 4 partide, AS Roma se deplasează în acest weekend în Piemont, pentru duelul cu Torino (sâmbătă, ora 21:45). Formația lui Mourinho a câștigat ultimele două dispute jucate pe Stadio Olimpico di Torino, astfel că poate spera la al doilea succes stagional.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo