Eurosport UK a scris despre progresul spectaculos al lui Romelu Lukaku din acest sezon, într-un articol apărut inițial pe 9 iulie.
Înainte de 4 iulie, doar trei jucători din istoria glorioasă a lui Inter Milano marcaseră minim 20 de goluri în primele lor 30 de partide în Serie A pentru club. Romelu Lukaku a devenit la scurt timp al patrulea.
Golul în sine nu a fost neapărat cel mai frumos, dar belgianul a fost la locul potrivit la momentul potrivit, așa cum a fost în dese rânduri în acest sezon.
Europa League
Leicester continuă în Conference League, Brendan Rodgers a oferit declarația serii: "Nu știu nimic"
10/12/2021 LA 06:43

Romelu Lukaku scrie istorie

Era golul cu numărul 20 pentru Lukaku în sezonul său de debut pentru Inter, mergând astfel pe urmele unor uriași precum Giuseppe Meazza, Stefano Nyers și marele Ronaldo. În mod remarcabil pentru cineva care a marcat peste 200 de goluri în carieră, este doar a doua oară când a ajuns la 20 de goluri într-un sezon, după ce a reușit 25 în ultimul sezon la Everton. Totuși, dacă va continua în acest ritm, nu va fi nici ultimul.
Acest sezon a avut momente memorabile cu siguranță, printre care două goluri cu capul în ambele derby-uri cu Milan dar și câteva eforturi individuale spectaculoase. A încheiat stagiunea cu 23 de reulite în Serie A pentru ca apoi să marcheze atât în meciul cu Getafe cât și cu Bayer Leverkusen în Europa League. Luni seara Lukaku a reușit o dublă spectaculoasă în victoria clară cu 5-0 a lui Inter în fața lui Șahtior. Astfel, Lukaku a marcat în 10 meciuri consecutive în Europa League, un nou record.
https://i.eurosport.com/2020/08/17/2866038.jpg
În total a marcat de 33 de ori, cu un gol mai puțin decât Ronaldo în sezonul său de debut. Când a venit reușita numărul 34 pentru brazilian? În finala Cupei UEFA. Însă Lukaku, care are acum 27 de ani, a trebuit să îi convingă pe sceptici la început. Belgianul nu s-a potrivit cu planurile tactice ale lui Solskjaer la Manchester United și a plecat cumva ”pe ușa din spate” din Anglia.
”A existat un scepticism când a venit. Lumea îl vedea ca pe o dezamăgire la Manchester United, nu marca împotriva cluburilor mari, a fost o investiție uriașă pentru Inter”, au povestit colegii de la Eurosport Italia.
https://i.eurosport.com/2020/08/20/2867420.jpg

Lukaku, un succes în Italia

Un an mai târziu, toată lumea poate să cadă de acord că transferul a fost unul de succes. Doar Ciro Immobile și Cristiano Ronaldo au marcat mai mult decât el în acest sezon. ”A fost un succes imens. Este o forță a naturii, nu poate fi oprit”, ne transmit cei de la Eurosport Italia.
Succesul său vine și din relația excelentă pe care o are cu antrenorul Antonio Conte. Italianul a scos ce e mai bun din el. Într-un interviu acordat Sky Sports la începutul anului, Lukaku a declarat că Antonio Conte este antrenorul cu care s-a înțeles cel mai bine, alături de Roberto Martinez și Ronald Koeman.
Cu siguranță a ajutat și faptul că a devenit aproape instant un favorit al fanilor de pe Giuseppe Meazza. Când marchezi de două ori împotriva lui AC Milan nu are cum să fie altfel, dar munca depusa de el pe teren precum și golurile constante au contribuit decisiv. Interiștii îi scandează numele meci de meci iar Lukaku îi salută după fiecare gol marcat.
Europa League
Focar de COVID-19 şi la Leicester. "Vulpile", fără 7 jucători împotriva lui Napoli
09/12/2021 LA 08:41
Europa League
Avocatul lui Kamara, șocat de ce au făcut copiii cehi la meciul cu Rangers. "O rușine!"
01/10/2021 LA 08:29