Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Toate echipele calificate în optimile Europa League. Tragerea la sorţi e azi, pe eurosport.ro

Vlad Dumitrescu

Actualizat 26/02/2021 la 09:59 GMT+2

AC Milan s-a calificat în optimile Europa League după un meci încheiat la egalitate 1-1 cu Steaua Roșie Belgrad pe San Siro. Tragerea la sorţi pentru optimile competiţiei e azi, de la ora 14:00, pe eurosport.ro.

Franck Kessié - Milan-Stella Rossa - Europa League 2020-2021

Credit imagine: Getty Images

După o perioadă neagră în campionat, care a ajuns la apogeu odată cu înfrângerea în fața celor de la Inter, AC Milan avea nevoie de o calificare fără emoții ca de aer. Însă emoții au existat.
Asta pentru că Steaua Roșie Belgrad nu s-a dat bătută ușor. Chiar dacă Franck Kessie a deschis scorul pentru Milan din penalty în minutul 9, sârbii nu au renunțat iar în minutul 24 Fardou Ben a profitat de un joc slab al lui Romagnoli și a readus egalarea pentru oaspeți.
Milan nu a convins și a avut parte de un nou meci lipsit de ritm sau creativitate și nici măcar Zlatan Ibrahimovic, intrat la pauză, nu a putut schimba acest lucru. Nici măcar cartonașul roșu luat de Gobeljic - Steaua Roșie a jucat ca și cum ar fi fost echipa în avantaj numeric.
În cele din urmă însă Milan a fost cea care s-a calificat grație scorului din tur (2-2), însă jocul milanezilor suferă în continuare.

ARSENAL S-A CALIFICAT DRAMATIC ÎN OPTIMILE EUROPA LEAGUE

Arsenal s-a impus în fața celor de la Benfica cu 3-2 în 16-mile Europa League.
Arteta a experimentat cu un sistem 4-3-3 cu Aubameyang vârf și cu Emile Smith Rowe din nou pe bandă pentru ca norvegianul Odegaard să joace din nou în centru. Tunarii au dominat prima parte a partidei și au deschis scorul în minutul 21 după o pasă sublimă trimisă de Bukayo Saka către Aubameyang. Gabonezul, care nu are neapărat cel mai bun sezon al carierei, a deschis însă scorul fără probleme.
Însă cu doar trei minute înainte de pauză, portughezii au reușit să egaleze după o lovitură liberă executată perfect de cel supranumit ”noul Bruno Fernandes” - Pedro Goncalves, un jucător care a stârnit și interesul lui Liverpool.
În repriza a doua însă, deși jocul tunarilor a continuat în același ritm, o greșeală a lui Dani Ceballos care a sărit pe sub minge și i-a pus astfel mingea pe tavă lui Silva a adus-o pe Benfica în avantaj.
Nu pentru mult timp însă pentru că doar șase minute mai târziu, în minutul 67, Kieran Tierney a adus egalarea pentru tunari cu un șut impecabil din interiorul careului. În continuare, Arsenal a insistat și tunarii au fost răsplătiți în ultimele minute atunci când Saka a fost din nou cel cu o centrare excelentă către același Aubameyang, care a îndeplinit de această dată o simplă formalitate chiar din fața porții pentru a marca golul decisiv.

Rezultatele serii (19:55)

  • Ajax - Lille 2-1
  • Hoffenheim - Molde 0-2
  • Napoli - Granada 2-1
  • Rangers - Antwerp 5-2
  • Șahtior - M. Tel Aviv 1-0
  • Villareal - Salzburg 2-1

Rezultatele serii (22:00)

  • Roma - Braga 3-1
  • Club Brugge - Dinamo Kiev 0-1
  • Dinamo Zagreb - Kuban Krasnodar 1-0
  • Leicester - Slavia Praga 0-2
  • Leverkusen - Young Boys Berna 0-2
  • Manchester United - Real Sociedad 0-0
  • PSV - Olympiakos 2-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo