Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Presa din Elveția a răbufnit după meciul Young Boys - CFR Cluj, decis de un penalty controversat

Cosmin Cioboata

Publicat 11/12/2020 la 09:19 GMT+2

CFR Cluj a fost eliminată dramatic din grupele UEFA Europa League. Campioana României a fost învinsă de Young Boys, scor 1-2, deși reușise să deschidă scorul în minutul 84. Soarta meciului din Elveția a fost decisă în urma unui penalty controversat acordat în minutul 90.

Young Boys - CFR Cluj 2-1

Credit imagine: Getty Images

Jurnaliștii elvețieni Blick au făcut o scurtă analiză a meciului de la Berna și n-au ezitat să pună sub semnul întrebării decizia radicală a arbitrului Bastien de a acorda penalty în minutul 90, la intervenția lui Cristi Bălgrădean.
În același timp, ziariștii elvețieni au recunoscut că CFR Cluj a preluat conducerea pe tabelă "în mod meritat" în minutul 84.
"Young Boys continuă în Europa League, după o adevărată dramă. CFR Cluj acuză o fraudă: 'Penibil! Arbitrul a vrut ca elveţienii să meargă mai departe'!", este titlul publicației Blick, care citează reacția lui Mario Camora, de la finalul partidei.

Reacția presei din Elveția, după Young Boys - CFR Cluj 2-1: "E ridicol!"

"Ce final de meci! Young Boys primeşte un gol târziu, dar întoarce meciul cu CFR Cluj în prelungiri şi se califică în 16-imi. Românii au preluat conducerea, meritat, pe final, scor la care Young Boys era eliminată. Dar, din minutul 90, lucrurile au luat o altă turnură. Nou-intratul Zesiger este lovit cu pumnul în cap de portarul Bălgrădean.
Arbitrul Bastien decide că e penalty şi îi arată roşu lui Bălgrădean. O decize mai mult decât controversată, pentru că portarul român loveşte, de asemenea, şi mingea. Nsame transformă penalty-ul şi egalează. Dar nu se termină totul aici. CFR se deschide complet şi Gaudino face 2-1. E finalul unui meci dramatic.", au scris jurnaliștii Blick, citați de Digisport.
Ziariștii din Elveția au vorbit apoi și despre faptul că nu există tehnologie VAR în grupele Europa League, deși au fost investite sume uriașe de bani în competiția intercontinentală:
"Atâţia bani investiţi, dar nu există VAR! E o nebunie! E ridicol. La golul CFR-ului a fost offside. Penalty-ul lui Young Boys pare că nu trebuia acordat. Iar cartonaşul roşu primit de Nsame e o glumă proastă", au mai scris elvețienii.

CFR Cluj, eliminată dramatic din Europa League, pe terenul lui Young Boys

CFR Cluj s-a aflat la numai câteva minute de calificarea în "16-imile" Europa League. Campioana României a deschis scorul în minutul 84, prin Debeljuh, și se gândea deja la primăvara europeană.
Din păcate pentru trupa lui Edi Iordănescu, în minutul 90 a avut lov o fază controversată, în urma căreia Cristi Bălgrădean a fost eliminat, iar Young Boys a primit penalty. Portarul CFR-ului a boxat mingea din careu, apoi a "șters" cu pumnul capul unui adversar. Arbitrul Bastien a considerat că Bălgrădean a comis fault și a dictat lovitură de la 11 metri, spre nemulțumirea ardelenilor, care au contestat vehement decizia atât după fază, cât și la finalul meciului.
Nsame a transformat penalty-ul, deși Sandomierski, portarul introdus de urgență la CFR, a ghicit colțul. Toate speranțele CFR-ului s-au năruit în minutul 90+6, când Gaudino a marcat pentru Young Boys, după ce a scăpat împreună cu colegul Meschack pe contraatac, de la mijlocul terenului.
În urma rezultatului de aseară, CFR Cluj a încheiat pe locul 3 în grupa A din Europa League, în spatele lui AS Roma și Young Boys.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo