Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona învinge la Napoli și se califică în optimile Europa League. Toate rezultatele serii

Alex Masgras

Actualizat 25/02/2022 la 00:50 GMT+2

Barcelona a câștigat pe terenul celor de la Napoli cu 4-2 și a obținut calificarea în optimile de finală ale Europa League, în timp ce Borussia Dortmund a făcut doar un egal la Rangers, iar campioana Scoției merge mai departe.

Barcelona's Gabonese midfielder Pierre-Emerick Aubameyang (C) celebrates with teammates after scoring his team's fourth goal during the UEFA Europa League knockout round play-off second leg football match between SSC Napoli and FC Barcelona at the Diego A

Credit imagine: Getty Images

Napoli-Barcelona 2-4 (3-5)

Barcelona a venit extrem de motivată la Napoli. Echipa antrenată de Xavi a deschis scorul încă din minutul 8, după un contraatac fulger, finalizat cu reușita lui Jordi Alba. În minutul 13, Frankie De Jong a majorat diferența, cu un șut superb din afara careului.
Napoli a sperat la o revenire, atunci când Insigne a transformat o lovitură de la 11 metri în minutul 23, dar situația a devenit mult mai dificilă chiar înainte de pauză, când Pique a marcat în minutul 45.
În repriza a doua, Aubameyang a dus scorul la 4-1, în urma unui șut la vinclu, din interiorul careului. Ultimul gol al partidei a fost înscris de Politano, în minutul 87.

Rangers-Dortmund 2-2 (6-4)

O nouă partidă cu multe goluri între Rangers și Borussia Dortmund. Campioana Scoției a deschis scorul în minutul 22 prin Tavernier, care a înscris din penalty. Dortmund nu a renunțat și a întors rezultatul până la pauză, prin reușitele lui Bellingham și Malen, din minutele 31, respectiv 42.
În repriza a doua, același Tavernier a restabilit egalitatea, iar șansele lui Dortmund au devenit din ce în ce mai mici. În minutul 67, Rangers a înscris din nou, prin Kent, dar reușita sa a fost anulată de VAR. În cele din urmă, partida s-a încheiat 2-2, iar Rangers merge mai departe în Europa League.

Betis merge mai departe, în timp ce la Braga sunt prelungiri

La Sevilla, Betis a obținut calificarea după ce a remizat pe teren propriu, contra celor de la Zenit St. Petersburg. Spaniolii au câștigat în partida tur de săptămâna trecută cu 3-2, iar rezultatul de egalitate din această seară de la Sevilla a fost suficient pentru a merge mai departe în Europa League. Partida putea merge în prelungiri, după reușita lui Chistyakov, din minutul 90+1, dar aceasta a fost anulată de VAR.
În Portugalia, Braga a reușit să întoarcă rezultatul înregistrat la Tiraspol în urmă cu o săptămână. Portughezii au marcat în minutul 17 prin Medeiros și prin Horta în minutul 43, dar nu au reușit să mai înscrie în repriza a doua, iar partida dintre Braga și Sheriff Tiraspol este singura partidă din această fază a competiției care a mers în prelungiri. După 120 de minute, scorul a rămas 2-0 pentru Braga, care a obținut calificarea la loviturile de departajare (3-2)
Rezultatele partidelor de la ora 22:00
  • Napoli-Barcelona 2-4
  • Rangers-Dortmund 2-2
  • Betis-Zenit 0-0
  • Braga-Sheriff Tiraspol 2-0 (3-2 d.l.d.d.)

Olympiakos-Atalanta 0-3 (1-5)

Atalanta s-a calificat în optimile Europa League, după o victorie categorică la Pireu, în returul contra lui Olympiakos. Echipa lui Gian Piero Gasperini a deschis scorul în minutul 40 prin Maehle, iar în repriza a doua a ieșit la rampă ucraineanul Ruslan Malinovsky. Într-o zi extrem de dificilă pentru el, acesta a reușit dubla în doar două minute (67’ și 69’), al doilea său gol venind în urma unei execuții spectaculoase, din afara careului. În minutul 84, Valentin Mihăilă a fost introdus pe teren, în locul lui Malinovsky.

Dinamo Zagreb-Sevilla 1-0 (2-3)

După ce a câștigat săptămâna trecută pe teren propriu cu 3-1, Sevilla mergea la Zagreb cu prima șansă pentru obținerea calificării în optimile de finală ale Europa League. Dacă în prima repriză, echipa lui Lopetegui a atacat mai mult, fiind și singura echipă care a trimis șuturi pe poartă, golul a venit pentru gazde în minutul 65. Mislav Orsic a transformat o lovitură de la 11 metri, după ce Marcos Acuna a provocat un penalty în minutul 63. Golul gazdelor nu a fost suficient, iar Sevilla s-a calificat cu 3-2 la general.

Lazio-FC Porto 2-2 (3-4)

Pe Stadio Olimpico a avut loc o partidă aproape în oglindă cu cea de pe Dragao din urmă cu o săptămână. Lazio a deschis scorul în minutul 19 prin Ciro Immobile, iar fanii italieni sperau. În minutul 31, FC Porto a restabilit egalitatea, după ce Taremi a transformat o lovitură de la 11 metri, iar în minutul 68, lusitanii preluau conducerea, grație reușitei lui Uribe. Reacția lui Lazio a venit mult prea târziu, care a mai înscris în minutul 90+5, prin Cataldi, dar Porto este echipa care merge mai departe în Europa League.

Real Sociedad-Leipzig 1-3 (3-5)

După 2-2 în Germania, Leipzig a venit hotărâtă la Sociedad. Vicecampioana sezonului trecut din Bundesliga a deschis scorul în minutul 39. Andre Silva a ratat o lovitură de la 11 metri, dar Willi Orban a urmărit balonul și a înscris. În repriza a doua, Andre Silva și-a luat revanșa, majorând diferența în minutul 59. În minutul 67, Sociedad a înscris prin Zubimendi, dar speranțele gazdelor au dispărut în minutul 88, când Forsberg a transformat o lovitură de la 11 metri.
  • Olympiakos-Atalanta 0-3
  • Dinamo Zagreb-Sevilla 1-0
  • Lazio-FC Porto 2-2
  • Real Sociedad-Leipzig 1-3
Meciurile de la ora 22:00
  • Betis-Zenit
  • Braga-Sheriff Tiraspol
  • Napoli-Barcelona
  • Rangers-Dortmund
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo