Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Din Serie B direct în Europa League! Valentin Mihăilă, inclus pe lista UEFA la Atalanta de Gasperini

Bianca Dumitru

Publicat 03/02/2022 la 10:31 GMT+2

Valentin Mihăilă a fost luat sub formă de împrumut de Atalanta în perioada de mercato din această iarnă. Fotbalistul român de 22 de ani a primit și un vot de încredere din partea noului său antrenor, care a decis să-l includă pe lista pentru Europa League.

Valentin Mihăilă (Atalanta)

Credit imagine: Twitter

Valentin Mihăilă a semnat în ultima zi de mercato din Europa cu Atalanta, una dintre forțele din Serie A. Internaționalul român merge sub formă de împrumut la Bergamo, pentru ca trupa lui Gian Piero Gasperini să îl poată transfera definitiv în vară, dacă va convinge, pentru o sumă de aproximativ 9 milioane de euro.
Pe 2 februarie, când a împlinit vârsta de 22 de ani, Mihăilă a primit și o veste foarte bună. Conform jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, noul său antrenor i-a dat un vot important de încredere, luând decizia de a-l include pe lista UEFA.
Astfel, fostul jucător de la Universitatea Craiova va putea juca pentru Atalanta în Europa League. Italienii sunt calificați în 16-imile competiției, unde vor înfrunta Olympiakos, într-o dublă programată pe 17 și 24 februarie.
Citește și:

Valentin Mihăilă i-a cucerit pe fanii Atalantei

Valentin Mihăilă i-a cucerit deja pe fanii nerazzurrilor, menționând în primul său interviu după transfer că o vede Atalanta atât de puternică încât se poate lupta la titlu. În plus, românul i-a asigurat pe suporteri că va face tot ce depinde de el pentru ca echipa să aibă rezultate cât mai bune.
"Valentin Mihăilă este un jucător căruia îi place să joace mult cu mingea la picior, în viteză. Acestea sunt caracteristicile mele. Când am ajuns să joc în meciul cu Atalanta, a fost primul meu meci adevărat în Serie A. Am debutat în meciul cu Torino, dar am jucat doar zece minute. În partida cu Atalanta, am jucat 80 de minute.
Pentru mine, Atalanta este una dintre cele mai importante echipe din Serie A, așa am simțit și pe teren, când am jucat împotriva lor. Cred că această echipă poate să facă lucruri importante în acest an, pentru că are calitate. Cred că Atalanta poate să câștige și campionatul, să joace în Champions League. Sunt jucători foarte buni aici.
Giuseppe Pezzella mi-a recomandat să vin aici, să muncesc din greu, pentru că la Atalanta se muncește. Obiectivele mele sunt să joc multe minute, să joc bine și să demonstrez că am potențialul necesar pentru a juca la Atalanta și pentru a fi transferat definitiv de Atalanta în vară. Am primit multe mesaje din partea fanilor. Sper să le demonstrez pe teren că pot să joc aici", a declarat Valentin Mihăilă, în cadrul primului interviu oferit pentru Atalanta.
Fostul jucător al Universității Craiova are șansa să debuteze pentru trupa lui Gasperini chiar în weekend-ul următor, când Atalanta dă piept cu Cagliari. Va fi un duel între Valentin Mihăilă și Răzvan Marin, formația din Bergamo fiind, evident, mare favorită.
Atalanta este pe locul 4 în clasament, cu un punct peste Juventus, dar are și avantajul faptului că are un meci în minus față de torinezi. Obiectivul echipei în partea a doua a sezonului este ocuparea unui loc de Champions League și cucerirea trofeului Europa League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo