Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul celor de la Spartak Moscova după excluderea din Europa League: "Sportul nu ar trebui să facă asta"

Bianca Dumitru

Publicat 01/03/2022 la 09:57 GMT+2

Oficialii FIFA și UEFA au decis la începutul acestei săptămâni eliminarea echipelor rusești din toate competițiile internaționale. Cei de la Spartak Moscova, eliminați din Europa League, au reacționat postând un mesaj pe rețelele de socializare.

Spartak Moscova

Credit imagine: Getty Images

FIFA și UEFA au decis de comun acord să elimine echipele Rusiei din toate competițiile internaționale. Înainte ca forul internațional să ia o decizie finală, UEFA hotărâse deja excluderea echipei Spartak Moscova din cupele europene în acest sezon.
Spartak era singura reprezentantă a Rusiei angrenată în competițiile continentale în această stagiune, urmând a evolua în optimile Europa League împotriva celor de la RB Leipzig, care au obținut în urma deciziei UEFA calificarea directă în sferturile de finală.
După aflarea veștii că nu vor mai juca în Europa League, cei de la Spartak Moscova au oferit o reacție pe site-ul oficial al clubului. Rușii au scris un mesaj prin care și-au exprimat dezamăgirea, punctând că, în opinia lor, sportul ar trebui să ajute la apropierea oamenilor, și au spus că așteaptă încheierea războiului.
"Verdictul (n.r. UEFA de excludere a echipei) este legat de poziția organizațiilor cu privire la evenimentele recente care au avut loc în Ucraina. Decizia recentă luată de UEFA și FIFA, deși așteptată, este extrem de supărătoare.
Din păcate, eforturile pe care clubul nostru le-a făcut în Europa League au fost anulate din motive care sunt mult în afara domeniului sportului. Spartak are milioane de fani nu numai în Rusia, ci în toată lumea. Succesele și eșecurile noastre reunesc oameni din zeci de țări diferite.
Credem că sportul, chiar și în cele mai dificile momente, ar trebui să urmărească să construiască punți, și nu să le ardă. Suntem forțați să ne supunem unei decizii cu care nu suntem de acord. Pentru moment, ne vom concentra pe competițiile interne și așteptăm cu nerăbdare atingerea păcii de care toată lumea are nevoie", se arată pe site-ul rușilor.
Citește și:

REACȚIA RUȘILOR DUPĂ EXCLUDEREA DIN COMPETIȚIILE INTERNAȚIONALE

La scurt timp de la anunțul oficial făcut de oficialii FIFA și UEFA privind eliminarea celor de la Spartak Moscova din Europa League și a echipei naționale a Rusiei de la barajul de calificare la Cupa Mondială din Qatar, rușii au dat replica.
În opinia oficialilor de la Moscova, această excludere nu are niciun temei, lăsând să se înțeleagă că războiul provocat de armata rusă în Ucraina nu este un motiv pentru ca sportul să fie afectat, deoarece nu trebuie amestecat cu politica. În același timp, Federația Rusă a menționat că va ataca decizia FIFA și UEFA, în conformitate cu legislația internațională a sportului.
"Uniunea Rusă de Fotbal nu este deloc de acord cu decizia FIFA și a UEFA de a suspenda toate echipele rusești de la participarea la meciuri internaționale pentru o perioadă nedeterminată.
Considerăm că această decizie este contrară normelor și principiilor competiției internaționale, precum și spiritului sportului. Are un caracter discriminatoriu evident și dăunează unui număr foarte mare de sportivi, antrenori, angajați ai cluburilor și echipelor naționale și, cel mai important, milioanelor de fani ruși și străini, ale căror interese trebuie protejate de organizațiile internaționale în primul rând.
Astfel de acțiuni separă comunitatea sportivă mondială, care a aderat întotdeauna la principiile egalității, respectului reciproc și independenței față de politică. Ne rezervăm dreptul de a contesta decizia FIFA și a UEFA în conformitate cu legislația internațională a sportului", s-a arătat în cominicatul emis de Federația Rusă de Fotbal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo