Articol scris de Bianca Dumitru
Răzvan Lucescu a fost prezentat oficial astăzi la PAOK Salonic, echipă la care a revenit după doi ani. Ulterior, antrenorul a susținut o conferință de presă, spunând că se simte extrem de fericit pentru revenirea în Grecia, de unde simte că nu a plecat niciodată. Românul nu a vrut să discute despre motivele pentru care a plecat de la PAOK în urmă cu doi ani, explicând că preferă să vorbească despre ceea ce are de gând să facă de-acum încolo.
"Sunt foarte fericit și emoționat, deși pentru mine este ca și când nu aș fi plecat de aici. Avem trei opțiuni. Să ne întoarcem în trecum și să vorbim despre această poveste despre care am mai vorbit de câteva ori. Altă opțiune este să vorbim despre viitor, să vedem ce vom face împreună ca să câștigăm titlul. A treia variantă este că nu pot pleca pentru că am o clauză de reziliere de șapte milioane de euro.
Fotbal
Răzvan Lucescu, verdict dur despre fotbalul din România: "Asta e cea mai mare problemă"
29/12/2021 LA 18:59
Nu pot pleca și nici nu vreau să plec. Sunt aici alături de staff-ul meu, am alcătuit un plan pe care vrem să îl urmăm. Dacă nu voi reuși, va trebui să plec. Asta este viața antrenorilor, dar personalitatea mea nu îmi permite să mă gândesc la acest lucru", a declarat Răzvan Lucescu.
Despre mandatul precedent în Grecia, tehnicianul a spus că își amintește momentele de fericire de după cucerirea titlului.
"Bucuria oamenilor, a patronului, pentru că am reușit să câștigăm titlul. Îmi amintesc lacrimile de la finalul partidei cu PAS Ioannina pentru reușita noastră de a termina sezonul neînvinși."
În plus, Răzvan Lucescu a dezvăluit și cum au decurs negocierile pentru revenirea sa la PAOK și de ce a acceptat oferta grecilor.
"Conversația cu patronul a decurs foarte bine. Au fost niște amintiri frumoase, dar au fost și momente dificile. Am devenit un antrenor mai bun datorită lui. Toate acestea m-au făcut să revin aici. Am 52 de ani, am trecut prin multe situații. Experiența de doi ani cu Al-Hilal m-a ajutat să gestionez mai bine situațiile. Am câștigat Liga Campionilor Asiei, campionatul și cupa. Cred că sunt mai bun când sunt sub presiune și lucrez mai bine, deși, câteodată mă plâng soției", a adăugat Lucescu.

Clauză de reziliere uriașă pentru Lucescu jr.

Răzvan Lucescu a fost convins să revină la PAOK după ce patronul clubului, Ivan Savvidis, a fost de acord cu toate dorințele sale. Antrenorul va avea un buget de 20 de milioane de euro pentru a face transferuri în această vară, jurnaliștii greci de la MetroSport notând că suma poate să mai crească în funcție de țintele lui Lucescu.
Tehnicianul va încasa anual, cu tot cu bonusuri, 1,85 de milioane de euro, fiind cel mai bine plătit antrenor din campionatul Greciei. În schimb, extrem de dezamăgit că Răzvan Lucescu a părăsit proiectul în 2019 și dorind să se asigure că nu se va ajunge din nou într-o situație similară, Savvidis i-a stabilit o clauză de reziliere de 7 milioane de euro.
Fotbal
"Burleanu a venit după mine la Kiev!" Mircea și Răzvan Lucescu au spus "NU" naționalei României
23/12/2021 LA 19:03
UEFA Europa Conference League
Echipele lui Mitriță și Stanciu continuă în Conference League! Toate rezultatele din ultima etapă
09/12/2021 LA 21:59