Articol scris de Romeo Ene
Ianis Hagi, care tocmai a primit premiul pentru cel mai bun tânăr jucător din Scoţia din acest sezon, a vorbit despre cariera sa şi a mărturisit la Digi Sport că transferul la Genk în 2019 a reprezentat o decizie greşită în evoluţia sa.
Ulterior, Ianis s-a bucurat de faptul că a discutat la telefon cu Steven Gerrard, iar transferul la Rangers a reprezentat un pas înainte pentru fostul jucător al Viitorului. 6 goluri şi 11 pase decisive a reuşit Ianis în acest sezon, fiind cel mai bun pasator din campionatul Scoţiei.
Fotbal
Noul nume pe banca tehnică la Rangers. Acesta a mai lucrat cu Ianis Hagi în trecut
28/11/2022 LA 09:34

Steven Gerrard, ajutor pentru Ianis Hagi

Ianis a dezvăluit faptul că pe lângă opţiunea Rangers, mai avea o ofertă din Spania, însă a ales echipa din Scoţia datorită lui Gerrard, un antrenor care a scris istorie ca jucător, contând faptul că acesta a fost într-un dialog permanent cu jucătorul român: "Am crezut că plecarea la Genk e pasul perfect pentru mine, insistau foarte mult pentru mine, am avut posibilitatea să merg la clubul la care mi-am dorit, nu la cel care mă plătește mai bine. După 6 luni s-a văzut că n-a fost decizia bună, poate am analizat-o prea mult, poate trebuie să mai apelezi și la instinct, ca pe teren.
N-a fost decizia cea mai bună, mergeam la o echipă de Champions League, mă așteptam la multe chestii de la foarte bine în sus și nu am găsit asta, nu am fost fericit nici pe teren, nici în afara lui. Cantonamentul mersese bine, la prima etapă nu am prins lotul și atunci mi-am dat seama că e ceva ce nu depinde de mine și că nu mă văd continuând la acest club.
Am decis cu impresarul să plec. Au fost două opțiuni, una din Spania și Rangers. Un antrenor ca Steven Gerrard e un mare impact. Mă suna pe telefon să vorbească cu mine, era extraordinar. Îmi zicea să stau calm, să întreb tot ce vreau să știu. Am pus toate întrebările, eram pe aceeași pagină, și am decis să merg la Rangers.
Am intrat la baza sportivă și scria că e cel mai de succes club din lume, se cere performanță din prima săptămână", a spus Ianis Hagi la Digi Sport.
Ianis Hagi este cotat de site-ul Transfermarkt la 6 milioane de euro.
Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
Scottish Premiership
Ianis Hagi, tot mai aproape de revenire! Dezvăluiri emoționante la aproape 1 an de la accidentare
17/11/2022 LA 17:33