Mirel Rădoi a decis să continue la națională, în ciuda prestațiilor slabe ale tricolorilor din Liga Națiunilor. Selecționerul va conduce prima reprezentativă în preliminariile pentru CM 2022, dar va fi pe bancă și la naționala olimpică, după ce a obținut calificarea la Tokyo grație parcursului fantastic de la Euro U21, de acum un an.
Tehnicianul nu a renunțat la visul de a-l aduce pe Ștefan Radu la națională și pentru aceasta a pus la cale un plan care îi surâde fotbalistului lui Lazio. Conform Il Messaggero, Rădoi i-a propus fotbalistului să fie inclus în lotul pentru Jocurile Olimpice, unde i-a promis că va fi căpitan.
"Federațiile afiliate FIFA pot participa cu echipa naționala U23. Lotul trebuie să fie format din fotbaliști născuți începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă", se arată în regulamentul FIFA. Ca atare, Ștefan Radu ar urma să facă parte de pe lista de 3 fotbaliști a căror vârstă nu contează.
Liga Națiunilor UEFA
Cu ce rămânem după meciurile naționalelor din luna septembrie? Rezultate și aspirații care contrazic
28/09/2022 LA 08:21
Din câte se pare, Ștefan Radu e extrem de atras de idee, astfel că am putea avea un come-back surprinzător. E puțin probabil ca, după ce merge la Jocurile Olimpice, fundașul stânga să decline convocarea la naționala mare.
"Ar fi frumos pentru CV să participe la Jocurile Olimpice", notează sursa citată.

Rădoi a discutat cu Ștefan Radu încă din iarnă

După ce a fost instalat pe banca primei reprezentative a României, Mirel Rădoi nu a făcut un secret din faptul că și l-ar dori pe Ștefan Radu sub comandă, mai ales că flancul stâng al apărării tricolorilor e punctul cel mai nevralgic.
Selecționerul a confirmat că va vorbi cu apărătorul lui Lazio, dar în cele din urmă fotbalistul și-a menținut poziția inițială, de a nu mai veni la lot.
"N-ar fi frumos să vă răspund la întrebarea asta nici pozitiv, nici negativ (n.r. dacă a vorbit cu Ștefan Radu despre revenirea sub tricolor). Dacă v-aş răspunde pozitiv, l-aţi suna pe el, dacă aş răspunde negativ, toate criticile ar veni spre mine de ce n-am luat legătura cu el. Cu siguranţă vom ajunge să discutăm cu el. Până la urmă raspunsul e al jucătorilor, indiferent că vorbim despre Săpunaru, Bogdan Stancu sau el, răspunsurile sunt ale lor. Nu este pentru nimeni un subiect închis echipa naţională", spunea Rădoi în iarnă.
Chiar dacă Ștefan Radu a declinat atunci invitația lui Rădoi de a reveni la națională, între cei doi s-a stabilit o relație bună, iar selecționerul a înțeles că naționala nu e neapărat un subiect închis pentru fundaș.
https://i.eurosport.com/2020/11/19/2939637.jpg
Liga Națiunilor UEFA
Pe cine va paria Edi Iordănescu între buturile naționalei? Analiză comparativă a celor trei variante
23/09/2022 LA 05:56
Premier League
Premier League | Analiza noului sezon, cu transferuri de senzație și cu o luptă pasionantă la titlu
05/08/2022 LA 11:22