Olăroiu a obținut o performață incredibilă săptămâna trecută în China, cu Jiangsu Suning. La al treilea an pe banca chinezilor, Olăroiu a reuşit să câștige titlul. Olăroiu a reuşit o performanţă fantastică: este singurul antrenor român care a câştigat titlul în patru ţări diferite. Olăroiu a cucerit titlul cu Steaua (2005-2006), Al Hilal (Arabia Saudită-2008), Al Ain (Emiratele Arabe-2012 și 2013), Al Ahli (Emiratele Arabe-2014 și 2016) şi Jiangsu Suning (China - 2020).
Totuși, Olăroiu este pregătit de o nouă provocare: "Îmi doresc să revin în Europa, să am un nou challenge (n.r provocare). De asta am venit în China. Câștigând în Golf, nu am vrut să mai merg acolo pentru că voiam să încerc în altă parte, să văd dacă pot face față și într-un alt campionat. Aici sunt fel și fel de antrenori mari care vin: Rafa Benitez, Giovanni van Bronckhorst, Villas-Boas, Sven-Goran Eriksson. Nu pot să-i enumăr pe toți, e un challenge. Pentru mine este important să găsesc un alt challenge, ca să fiu motivat. Villas-Boas nu a câștigat nimic în China și s-a dus la Olympique Marseille. Străinii au o cotă, noi nu o avem. Chiar dacă am reușit mai mult într-o competiție cu ei, în momentul următor tot ei rămân în piață", a spus Cosmin Olăroiu pentru Digi Sport.

Cosmin Olăroiu, discurs la superlative despre fostul lui elev, Mirel Rădoi

UAE Premier League
Salariul uriaș cu care arabii l-au convins pe Olăroiu să semneze înainte ca FRF să facă o propunere
01/12/2021 LA 12:52
Azi, tehnicianul român care antrenează în China a vorbit despre echipa națională a României, despre posibilitatea de a prelua echipa, dar și despre selecționerul Mirel Rădoi. Cosmin Olăroiu a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Rădoi: "Rădoi e mai bun decât mine, doar că are nevoie de timp. Când cineva e jos, e foarte ușor să te urci pe el. E un scenariu imposibil să vin după Mirel Rădoi. Nu aș face niciodată așa ceva, e ca și cum mi-aș înlocui fiul. Au fost mai multe momente când aș fi putut să preiau echipa națională.
Eram la Dubai, existau niște clauze pe care nimeni nu și le putea permite. Există riscul să nu faci nimic și să plătești pentru nimic. Președintele Federației a fost la mine acasă, am vorbit, dar nu s-a concretizat nimic. Nu cred că antrenorul e problema echipei naționale. Antrenorul poate aduce un plus, dar nu cred că e decisiv. Noi avem tendința asta să trăim din filme. Realitatea e cu totul alta, eu privesc din exterior", a spus Cosmin Olăroiu pentru Digi Sport.
Fotbal
OFICIAL | Cosmin Olăroiu a semnat cu noua echipă! Comunicatul oficial al clubului
10/11/2021 LA 20:59
UAE Premier League
Olăroiu, la un pas de a semna cu un club din Emiratele Arabe Unite! Anunțul jurnaliștilor arabi
29/10/2021 LA 13:52