Chiar dacă Olanda a fost eliminată din optimi, un jucător al "portocalei mecanice" a intrat în atenția tuturor. Dumfries a dat gol și assist cu Ucraina, pentru ca împotriva Austriei să obțină penalty (transformat de Depay) și apoi să marcheze, din pasa lui Malen.
Un fundaș dreapta extrem de ofensiv, jucătorul de 25 de ani a intrat în atenția lui Inter, care îl vede înlocuitorul perfect pentru Hakimi. Mutarea are șanse mari de reușită, în contextul în care PSV i-a promis fotbalistului, înainte de sezonul 2020-2021, că îl va lăsa să plece pentru o sumă decentă. Este vorba de 20 de milioane de euro, un efort financiar deloc mic judecând după cât de bine a arătat Dumfries la Euro.
Potrivit calciomercato.com, părțile s-au înțeles deja, în acest moment reprezentanții campioanei Italiei fiind în discuții cu agenții fotbalistului în privința salariului. Dumfries nu se grăbește însă să ia o decizie, știind că pe numele lui sunt și alte oferte extrem de tentante.
Fotbal
Kylian Mbappe a anunțat decizia de a continua la PSG printr-un mesaj pe Whatsapp
22/05/2022 LA 05:04

Cu origini în Aruba, Dumfries a fost remarcat de Koeman

Până să ajungă la naționala "portocalei mecanice", Dumfries a avut două apariții și în naționala Arubei în meciuri amicale disputate în 2014, pe vremea când avea 17 ani. Cu toate acestea, în momentul în care naționala Arubei a vrut să îl convoace pentru un meci oficial, Dumfries a refuzat, spunând că vrea să mai aștepte. Chiar dacă la vremea respectivă nu era la nivelul naționalei olandeze, Dumfries a așteptat și a început să evolueze din ce în ce mai bine.
În anul 2018, așteptarea a luat sfârșit. După apariții în naționalele U20 și U21 ale Țărilor de Jos, a venit convocarea la echipa mare. Ronald Koeman, actualul antrenor al celor de la Barcelona, a fost cel care l-a debutat pe Dumfries, într-o victorie a olandezilor cu Germania din Nations League, scor 3-0. Dumfries a făcut la Euro 2020 meciuri mari, iar echipele importante au început deja să se intereseze de transferul lui. Înainte de Euro, Everton își manifestase interesul pentru un transfer, văzându-l înlocuitorul ideal pentru Coleman, dar acum prestațiile excelente l-au adus în vizorul unor echipe mult mai mari. Pe lângă Inter, și Bayern s-a interesat de un posibil transfer.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona renunță la 9 fotbaliști! Depay și De Jong, printre cei care vor pleca în această vară
10/05/2022 LA 05:01