România a pierdut primul meci cu Edi Iordănescu pe bancă. Tricolorii au cedat la limită în fața Greciei, în primul meci jucat de prima reprezentativă pe nou stadion Steaua.
Singurul gol al partidei a fost marcat în prima repriză de Andreas Bouchalakis, mijlocașul lui Olympiakos. Acesta l-a învins pe Niță cu o lovitură perfectă de cap la finalul unei faze prelungite de atac a elenilor. Tricolorii au jucat la un nivel ridicat doar în ultima jumătate de oră, când au ratat mai multe ocazii de egalare, cea mai mare fiind o bară a lui Rus în minutul 70.
La finalul partidei, Edi Iordănescu a avut un discurs echilibrat, în care a recunoscut că lucrurile nu au mers așa cum și-a dorit, în special în prima parte a meciului, dar a insistat că a tras suficiente concluzii după acest joc și are încredere că echipa națională poate mai mult.
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
Citește și:

Edi Iordănescu: "Cea mai importantă concluzie e că avem mult de muncă"

"Au fost multe probleme în pregătirea meciului. 4 jucători sunt izolați în camere. Au fost 8 de toți. Am recuperat 4, dar doar teoretic, pentru că nu au fost 100%. De exemplu Rațiu nu a făcut antrenament azi dimineață și mai sunt 3-4 care acuză probleme medicale. Ne-am și testat, așteptăm să primim rezultatele. Nu voiam asta, mai ales la primul joc, dar asta e situația.
S-o luăm în ordine. În primul rând a fost un test foarte util din punctul meu de vedere. Îmi pare rău de probleme, pentru că ne-a dat peste cap procesul de pregătire, în sensul în care gândisem ceva, după care ne-am adaptat și readaptat la situație. Nu a fost ușor, dar îmi doaream un test cu o echipă de nivelul Greciei și pot să spun că apreciez nivelul Greciei. Am jucat cu o echipă care a făcut egal în Spania, care a bătut Suedia, o echipă care are un nivel bun și azi a demonstrat asta.
Sigur că ne-am dorit un rezultat bun, să începem bine, să prindem curaj. Au fost lucruri care n-au funcționat, dar pentru mine a fost un test util pentru a începe să tragem concluzii și sunt suficiente concluzii pe care le tragem azi. Prima și cea mai importantă e că avem cu adevărat mult de muncă.
În primul rând mi s-a părut că în prima repriză nu am intrat cu tonusul potrivit. Am avut și un pic de trac, nu am avut circulația mingii, am fost prea statici. Când am accelerat puțin ne-am creat situații. Am avut o ocazie mare în prima repriză prin Mitriță, care dacă reușea să cadreze poate vorbeam altfel acum. E clar că în prima repriză nu am livrat suficient.
Au fost anumite discuții la pauză, am încercat să le dau încredere, să-i stimulez, să facem niște corecții și cu siguranță că repriza a doua a fost mai apropiată de ceea ce ne dorim. Am avut alt ritm, altă circulație, altă profunzime, altă mobilitate și din asta am început să generăm ocazii. Consider că dacă aveam puțină șansă puteam să scoatem un rezultat pozitiv astăzi. Nu vreau să fac aprecieri nominale, dar cert este că banca a intrat destul de bine.
Sunt încrezător, pozitiv, grupul a răspuns bine la procesul foarte scurt de pregătire pe care l-am avut. Jucătorii sunt atenți, sunt implicați, vor să facă treabă. Sper că prin acest culoar pe care îl avem, unul bun, în sensul în care avem această oportunitate cu Liga Națiunilor, să producem rezultate în jurul cărora să clădim încredere, entuziasm și bineînțeles, să aducem o calificare.
Cred că jucătorii naționalei au potențial și eu am încredere în ei. Mă bucur că au fost lucruri negative acum, pentru ca în momentul în care începem partidele oficiale să avem rezultatele pe care ni le dorim" a declarat Iordănescu.
Tricolorii vor avea ocazia să se revanșeze peste doar 4 zile, urmând a întâlni Israelul, în deplasare, pe 29 martie, de la ora 20:45.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24