Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a lui Edi Iordănescu, după egalul României din Israel: "Mă așteptam să se întâmple asta"

Alex Masgras

Publicat 29/03/2022 la 23:21 GMT+3

România a terminat la egalitate partida din Israel, scor 2-2. Tricolorii lui Edi Iordănescu au reușit o primă repriză foarte bună și au condus cu 2-0 la pauză, dar în repriza a doua nivelul jocului a scăzut, iar Israelul a reușit să egaleze.

Edi Iordănescu

Credit imagine: facebook

Edi Iordănescu rămâne fără victorie pe banca naționalei României. Tricolorii au remizat la Netanya, contra Israelului, scor 2-2, după două reprize total diferite. În prima repriză, România a arătat bine și a reușit să intre la cabine cu 2-0, grație golurilor marcate de Cicâldău și Man.
În repriza a doua, Israelul a crescut nivelul și a reușit să restabilească egalitatea prin golurile marcate de Dabbur în minutele 57 și 85.
La finalul partidei, Edi Iordănescu a fost mulțumit în mare de prestația jucătorilor săi și a subliniat faptul că ultimele zile au fost extrem de dificile pentru lotul României, din cauza numărului mare de jucători care s-au confruntat cu probleme de sănătate.
Acesta a avut un mesaj pentru contestatarii săi și a cerut sprijin pentru jucătorii naționalei, fiind convins de potențialul actualei generații:
"Hai să analizăm contextul, e final de acțiune, un context greu pentru noi, știți ce greu ne-a fost, salut efortul echipei. Au fost multe momente bune, am arătat un fotbal bun, am arătat că ne putem organiza foarte bune, cred că dacă eram puțin mai inspirați am fi putut pleca cu un rezultat pozitiv.
Am avut două adversare competitive, să fim obiectivi, o primă repriză foarte bună, am stat bine în teren, am controlat zonele. Prima repriză a fost totală, din punctul meu de vedere, în a doua am pierdut din energie, din agresivitate. Mă așteptam să se întâmple asta din ce a fost zilele astea, am avut și ocazii de 3-0 în prima repriză, și în a doua am avut câteva situații bune.
Prin ce am trecut, au fost nopți albe, în fiecare dimineață ne trezeam și aflam vești proaste. Sunt pregătit pentru orice critică, știu unde am venit, mi-am asumat, cred în potențialul echipei. Dacă nu facem front comun, vă spun din intimitate, e un grup care are nevoie de sprijin.
Criticați-mă pe mine, nicio problemă, dar mi se par și lucruri care sunt departe de ce înseamnă minimum de bun simț. Se vorbește despre un antrenor nou-venit, la trei zile, care a avut jucători îmbolnăviți prin camere, că nu a schimbat jocul echipei.
Pleacă Iordănescu, o luăm de la capăt. Eu cred că echipa are potențial și vom arăta mai multă forță, e o echipă care are nevoie de sprijin. Am debutat și jucători tineri, am adus și jucători care au scăzut și media de vârstă. Sprijiniți echipa pentru că are nevoie și în această seară am arătat momente de fotbal bun", a declarat Edi Iordănescu la PRO X, la finalul partidei.
După primele două partide sub comanda lui Edi Iordănescu, România are o înfrângere și un rezultat de egalitate. Partidele cu Grecia și Israel au fost singurele partide de pregătire ale noului selecționer, înaintea debutului în Nations League din luna iunie, acolo unde România se află în grupă cu Bosnia, Muntenegru și Finlanda.
România va disputa patru partide în luna iunie, urmând ca celelalte două partide să aibă loc în luna septembrie a acestui an.

Programul României în Nations League 2022

  • 4 iunie 2022: Finlanda - Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda - Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo