Conform unor surse din cadrul clubului de pe Camp Nou, citate de publicaţia catalană, condiţiile fixate pentru acordarea acestui credit "sunt mult mai bune decât le putea oferi orice bancă". În acest context, se rezolvă multe din chestiunile stringente ale formaţiei blaugrana, inclusiv prelungirea contractului lui Messi.
Ultimul bilanţ economic al Barcelonei releva o datorie brută de 1.173 milioane euro, din care 730 milioane euro pe termen scurt. Clubul datorează, între altele, 265 de milioane de euro băncilor şi alte 160 de milioane personalului sportiv.
Împrumutul de 500 de milioane de euro de la Goldman Sachs "va da aer şi stabilitate clubului", potrivit aceleiaşi surse, care adaugă că FC Barcelona va putea respira uşor "în acest sezon şi în cel următor".
Ligue 1
Thierry Henry a comentat refuzul lui Messi de a da mâna cu Pochettino! De ce nu e surprins francezul
ACUM 12 ORE
Din aceste 500 de milioane, Barca va primi 100 de milioane în următoarele zile, pentru a-şi putea îndeplini obligaţiile contractuale pe care le are înainte de 30 iunie, precizează "L'Esportiu", citat de Agerpres.

Messi, obiectivul principal pentru Barcelona

Stabilitatea financiară e o componentă importantă în perspectiva prelungirii contractului lui Messi cu trupa catalană. Acesta vrea garanţii pentru performanţă, marea lui dorinţă fiind să mai câştige o dată Champions League, înainte de retragere. Pentru asta, e nevoie de întăriri şi de un lot mai puternic, iar împrumutul obţinut va putea rezolva aceste lucruri.
Pe lângă prelungirea contractului lui Messi, preşedintele de pe Camp Nou mai are două mari obiective în viitorul imediat. Ansu Fati şi Pedri au înţelegeri doar până în vara lui 2022, astfel că Laporta vrea să le ofere noi contracte cât mai repede, pentru a nu rămâne descoperit, ca în cazul decarului echipei.
Ţelul conducerii Barcelonei pentru perioada de mercato e Haaland, dar venirea lui depinde de mulţi factori şi cel mai probabil negocierile vor fi amânate pentru 2022. Cert e că foarte aproape de gruparea catalană sunt Wijnaldum, Depay şi Kun Aguero.
Fotbal
A avut Sir Alex Ferguson dreptate? Ce spunea în urmă cu 6 ani despre Cristiano Ronaldo și Leo Messi
ACUM 13 ORE
Ligue 1
Leo Messi, debut ratat la PSG! De câte ori a fost schimbat în ultimii 11 ani la Barcelona
ACUM 17 ORE