Junior Moraes, jucătorul celor de la Șahtior Donețk, a ajuns duminică seară în România, alături de alți fotbaliști străini care au plecat de la echipele din Ucraina în contextul bombardamentelor din ultimele zile.
Potrivit presei internaționale, brazilianul de 34 de ani, care are și cetățenie ucraineană, a decis să ajute financiar armata lui Volodimir Zelenski și a donat suma de 56.000 de dolari, respectiv 1,67 de milioane de grivne.
Oficialii celor de la Șahtior Donețk, club la care Moraes este legitimat din 2018, au ținut să-i mulțumească pe rețelele de socializare pentru implicare, gestul fotbalistului fiind mediatizat în toată lumea.
Ukrainian Premier League
Campionatul de fotbal din Ucraina a fost încheiat! "Niciun titlu nu va fi atribuit!" Anunțul oficial
27/04/2022 LA 09:55
Citește și:

"Sunt pur și simplu în șoc!"

După ce a ajuns în România, brazilianul a povestit prin ce a trecut în ultima săptămână, explicând în ce condiții a stat înainte de a ajunge în țara noastră. Moraes, care a evoluat în trecut la Gloria Bistrița, a mărturisit că este șocat, mai ales din cauza tensiunii create de faptul că nu putea lua legătura cu familia.
"România a fost mereu în inima mea, pentru că am trăit momente frumoase aici și am mulți prieteni. România ne ajută și mulțumesc mult tuturor pentru sprijinul acordat. Nu am putut să plec de unul singur și să-i las pe ei în spate. Sunt foarte bucuros acum că toată lumea este în siguranță și va merge acasă.
În acest moment sunt pur și simplu în șoc. În primele două zile a fost foarte multă tensiune, cu bombe, cu armata rusească apropiindu-se foarte mult de noi, picau comunicațiile, nu puteam lua legătura cu cei dragi. Eram 17 de oameni înghesuiți într-o cameră de hotel, ca într-un buncăr. Războiul nu este bun pentru nimeni", a spus Junior Moraes.
Liga
Ancelotti, laude la adresa fundașului pe care l-a împrumutat de la Șahtior! "Are un potențial uriaș"
17/04/2022 LA 09:32
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36