Potrivit discursului președintelui, începând de luna viitoare se vor redeschide terasele și plajele, iar cetățenii nu vor mai fi obligați să completeze vreo declarație în momentul în care părăsesc localitatea.
Din perspectiva competițiilor sportive din România, Klaus Iohannis a anunțat că acestea se vor putea desfășura numai afară:
Competițiile sportive se vor relua începând din 1 iunie, dar pentru sporturile care se practică afară, mai puţin sporturile de contact. Competiţiile se vor desfăşura fără spectatori. | Klaus Iohannis
Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM 4 ORE
Așadar, fotbalul din țara noastră a primit undă verde, iar sezonul va putea fi reluat după 1 iunie.

Reguli dure la reluarea Ligii 1

Fotbalul din România se apropie de momentul revenirii sezonului, după o pauză de aproape 3 luni generată de pandemie. Ieri, Federația Română de Fotbal (FRF) și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) au publicat protocolul special pentru următoarea perioadă, astfel încât riscul infectării cu Covid-19 să fie diminuat.
Pe lângă regulile privind comportamentul jucătorilor pe terenul de fotbal și neanunţarea numelor eventualilor jucători infectați, FRF și LPF au confirmat și numărul maxim de persoane permis în incinta stadionului: 150.
În plus, toți fotbaliștii vor veni de acasă cu echipamentul pe care îl vor îmbrăca la meci, pentru a evita aglomerarea la vestiare. Ieșirea echipelor la încălzire se va face gradual, pe rând, iar jucătorii vor sta pe teren la minimum doi metri distanță unul de altul în timpul încălzirii.
"Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare. De preferat ca ședințele tehnico-tactice să se desfășoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri între participanți.", se arată într-un punct din protocolul FRF, făcut public de Gazeta Sporturilor.

Maximum 150 de persoane la meciurile din Liga 1

Cei 150 de indivizi vor fi distribuiți în 3 zone, iar sosirea la stadion se va realiza în diferite intervale orare.
"În fiecare dintre cele trei zone nu este voie să fie prezente simultan mai mult de 100 de parsoane. Nu e posibilă o compensare reciprocă a persoanelor aflate în zone diferite, de exemplu 130 de persoane în Zona 1 şi 20 de persoane în Zona 2.", se anunță în protocolul emis de FRF și LPF, făcut public de Gazeta Sporturilor.

Zona 1 la meciurile din Liga 1, Zona interioară stadion:

  • Terenul de joc
  • Marginea terenului de joc, între linia de margine/poartă şi tribune, inclusiv suprafaţa tehnică
  • Tunelul de acces
  • Zona vestiarelor jucătorilor / arbitrilor, camera delegaţilor de joc, cabinet testare anti-doping

Zona 2 la meciurile din Liga 1, Tribuna:

  • Transmisia TV a jocului
  • Zonele specifice media
  • Camerele/punctul de comandă şi control

Zona 3 la meciurile din Liga 1, Spaţiu exterior stadion:

  • Locul de parcare pentru carele de transmisie TV ale deţinătorului de drepturi
  • Zona imediat exterioară a stadionului
https://i.eurosport.com/2020/05/27/2824758.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 4 ORE
Fotbal
Leo Strizu, mulțumit de prestația elevilor săi la Botoșani. Noul principal a făcut din nou o gafă
ACUM 5 ORE