Înainte de disputa de pe Wanda Metropolitano, Klopp a spus răspicat că nu îl atrage fotbalul practicat de Simeone, unul economicos, fără fantezie, bazat aproape exclusiv pe contra-atac și pe pândirea greșelilor adversarului. La finalul disputei, tehnicianul argentinian a refuzat să dea mâna cu omologul de pe banca tehnică a "cormoranilor", dar neamțul nu a părut foarte deranjat de acest lucru.
Dacă în privința lipsei salutului Klopp l-a menajat pe Simeone, în privința jocului prestat de Atletico, acesta a fost încă o dată critic. Deși a ambalat totul foarte diplomat, e limpede că neamțul nu agreează deloc prestația campioanei Spaniei.
"Simeone ne-a lăsat să jucăm. Este modul lui de a gândi meciurile. Există lucruri care îmi plac mai mult la Atletico și altele care îmi plac mai puțin. Eu am mult respect pentru ceea ce fac, nu aș putea să evoluez astfel. Dar nu sunt aceeași persoană ca Diego. Nu aș putea juca așa, dar a el e de zece ani aici și are succese incredibile. El nu joacă fotbalulul care îmi place mie, dar asta e mai puțin important. Îl respect foarte mult pentru ceea ce a realizat", a explicat Klopp, citat de Marca.
Cupa Mondială FIFA
Franța a primit răspuns negativ din partea FIFA în cazul plângerii depuse după eșecul cu Tunisia
05/12/2022 LA 18:29
CITEȘTE ȘI:
SIMEONE A EXPLICAT DE CE L-A LĂSAT CU MÂNA ÎNTINSĂ PE KLOPP, LA FINALUL PARTIDEI ATLETICO - LIVERPOOL 2-3

Klopp, despre partida Atletico - Liverpool 2-3

Klopp regretă că jucătorii săi nu au știut să țină de rezultat la 2-0, dar a admis că, de la acel scor, Atletico a făcut o altfel de partidă, fiind extrem de motivată și efectuând un pressing sufocant.
"Nu este ușor să înscrii două goluri împotriva lui Atlético în 15 minute. Uneori, capul poate fi cel mai mare dușman al tău. Nu am știut să controlăm bine jocul, am primit două goluri, am fi putut apăra scorul de 1-2 mai bine", a mai spus Klopp, înainte de a analiza și fazele litigioase ale partidei: Griezmann a primit roșu, după un atac involntar, dar dur, Liverpool a primit penalty, iar lui Atletico VAR-ul i-a refuzat o lovitură de la 11 metri.
"Înțeleg că Atlético și fanii săi sunt supărați de anumite decizii ale arbitrului, dar primul penalty a fost clar, iar la Gimenez nu a fost penalty, ci simulare. Deși am fost surprins că arbitrul a anulat decizia inițială. În ceea ce privește cartonașul roșu, desigur că este ghinion, dar este roșu. Pentru astfel de lucruri sunt cartonașele roșii. Dar aș vrea să vorbesc mai mult despre meci. A trebuit să ne apărăm mult, chiar și în 10 jucătorii au jucat fotbal foarte intens. Cele trei puncte sunt cel mai important lucru, le-am realizat și a fost un mare pas înainte", a concluzionat Klopp.
Cu 3 victorii din 3 partide și un golaveraj de 11-5, Liverpool e lider confortabil în grupa B. Atletico Madrid este pe 2, cu 4 puncte și e mare favorită să termine pe această poziție și să meargă la rândul ei în optimile Ligii Campionilor.
Pentru "cormorani" urmează derbyul Angliei, contra marii rivale, Manchester United. Disputa va fi duminică, de la 18:30, în direct pe Eurosport 1.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
04/12/2022 LA 11:59
Cupa Mondială FIFA
Cine sunt favoriții la titlul de Fotbalistul turneului după faza grupelor! Ronaldo nu prinde top 10
02/12/2022 LA 18:20