Jurgen Klopp și Pep Guardiola au dezvoltat o rivalitate acerbă în ultimii ani, iar un nou episod al acesteia va avea loc la finalul săptămânii, când Manchester City va primi vizita lui Liverpool, un duel care poate fi decisiv pentru stabilirea campioanei din Premier League.
Mario Gotze este printre puținii fotbaliști care au jucat sub comanda celor doi antrenori. Omul care a adus titlul mondial Germaniei în 2014 a avut un start de carieră impresionant sub comanda lui Klopp, la Dortmund, iar în 2013 a ajuns la Bayern, odată cu Guardiola. Vorbind despre cei doi manageri, mijlocașul și-a manifestat admirația pentru ambii, dar a subliniat plusul pe care îl are Klopp.
"Klopp a avut probabil cel mai mare impact asupra carierei mele. Poate fi prietenul tău, dar poate fi și foarte dur în același timp. Te împinge la performanțe grozave. Așa s-a întâmplat cu mine atunci și acum s-a întâmplat cu Liverpool.Este un manager nu doar pentru jucători, ci pentru toți cei din club, iar în relația unu la unu poate fi atât prieten, cât și șef.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM 18 ORE
El și Pep Guardiola sunt cei mai importanți antrenori pe care i-am avut în cariera mea.Puterea lui Klopp este să le vorbească jucătorilor într-un anumit fel, să-i ajute. Dar dacă îl întâlnești pe Guardiola în afara terenului, el este un tip grozav. Poți vorbi cu el despre familie, despre lucruri private, este o persoană grozavă.Dar dacă joci în echipa lui, el este foarte exigent. Este un lucru bun pentru că te împinge mult, dar uneori ai nevoie de un unghi diferit ca jucător.", a spus Gotze pentru Daily Mail.
Citește și:

Klopp l-a vrut pe Gotze la Liverpool

În perioada în care a jucat la Bayern, Gotze nu a mai fost același jucător ca și la Dortmund, unde s-a întors în 2016. În acel an Klopp a dorit să-l transfere la Liverpool pe talentatul jucător german, dar mutarea nu s-a realizat. Judecând acum cele întâmplate, Gotze a recunoscut că a luat o decizie greșită refuzând să meargă pe Anfield.
"Suntem încă în legătură. A vrut să mă ia la Liverpool atunci (n.r. în 2016), dar nu eram într-o stare de spirit în care să mă pot gândi la acel lucru, de aceea nu s-a întâmplat. Nu pot să spun că regret. Este întotdeauna dificil să mă uit în urmă, dar dacă mă întrebi acum, atunci da, cu siguranță ar fi trebuit să mă alătur lui Liverpool. Am luat o decizie greșită, dar nu este un regret.", a adăugat Gotze.
Din 2020, Mario Gotze joacă la PSV, unde încearcă să-și relanseze cariera. Transferul în Olanda i-a priit jucătorului de 29 de ani, el marcând 11 goluri și oferind 9 assist-uri în acest sezon. În această seară, PSV va juca pe terenul lui Leicester, în manșa tur a sferturilor Europa League.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
19/05/2022 LA 08:30