După ce a fost numit la echipă, Ronald Koeman anunțase deja prima măsură: Luis Suarez să plece de pe Camp Nou. Tehnicianul olandez care i-a luat locul lui Quique Setien la cârma Barcelonei nu și-a schimbat opinia între timp. Deși atacantul uruguayan a încercat să se transfere la Juventus și să formeze un cuplu stelar alături de Cristiano Ronaldo, procesul pentru obținerea cetățeniei italiene l-a făcut să se răzgândească. Astfel, situația lui rămâne incertă.
Contractul lui Luis Suarez, valabil până anul viitor, ar urma să fie întrerupt în următoarea perioadă. În acest caz, uruguayanul ar pleca de pe Camp Nou liber de contract. Într-un interviu acordat după amicalul cu Girona, câștigat cu 3-1, Koeman a vorbit despre viitorul lui Suarez pe Camp Nou: "Am vorbit deja cu el despre asta și așteptăm să vedem dacă rămâne sau nu. Dacă nu găsește o echipă la care să meargă, atunci va rămâne și va fi un jucător mai mult în lot", a spus Koeman în direct la TV3.

Luis Suarez, nevoit să-și facă bagajele să plece de la Barcelona

Ligue 1
Leo Messi a găsit înlocuitorul perfect pentru Mbappe la PSG! Al-Khelaifi nici n-a vrut să audă
25/12/2021 LA 07:10
Se pare că opinia lui Koeman referitoare la locul lui Luis Suarez în lotul Barcelonei nu s-a schimbat între timp, mai ales că olandezul nici măcar nu l-a luat în calcul pe uruguayan pentru jocul cu Girona. Suarez nu ar duce lipsă de oferte, însă condițiile pe care le-a primit până acum nu l-au mulțumit, astfel că a preferat să mai aștepte.
Luis Suarez a sosit la Barcelona în urmă cu 6 ani, după ce Barcelona le-a plătit suma de 81,72 milioane de euro celor de la Liverpool. Uruguayanul, cotat la 28 milioane de euro de transfermarkt.com, a adunat 283 de apariții în tricoul blaugrana, reușind să înscrie 198 de goluri și să ofere 109 assist-uri. Suarez a cucerit 13 trofee alături de Barcelona, printre care se numărăr 4 titluri în La Liga (2015, 2016, 2018, 2019) și o Ligă a Campionilor (2015).

Premier League, programul etapei a doua

Liga
Suarez nu uită & nu iartă! Atac la adresa lui Koeman după câştigarea titlului: "N-are personalitate"
25/05/2021 LA 11:33
Liga
Omul care a adus titlul la Atletico Madrid știe unde va juca sezonul viitor! Decizia lui Luis Suarez
24/05/2021 LA 05:36