Super Liga a fost lansată iniţial în aprilie 2021, de către 12 mari cluburi europene, o competiţie la care urmau să participe 20 de echipe, dar fără sistem de retrogradare şi promovare. Proiectul a fost însă pus la zid rapid de întreaga lume a fotbalului, iar nouă dintre cluburi l-au abandonat. Doar Juventus, Real Madrid şi FC Barcelona au rămas fidele planului iniţial.
Agnelli şi Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, vor prezenta într-o conferinţă de presă noutăţile şi modificările proiectului iniţial, în timp ce se aşteaptă un răspuns de la judecătorii Uniunii Europene privind poziţia de monopol asumată de UEFA în organizarea Ligii Campionilor.
Marea noutate a Super Ligii este că această competiţie nu mai este închisă şi asta va permite înfiinţarea unui ligi suplimentare de 20 echipe care să asigure promovarea în primul eşalon.
Fotbal
Chelsea se destramă! City și Real Madrid se luptă pentru unul dintre cei mai valoroși jucători
12/03/2022 LA 15:16
Noul proiect este susţinut de 11 cluburi, după ce Inter Milano a decis să rupă contractul cu Super Liga. Clubul italian era singurul dintre cele 12 cluburi fondatoare care a negociat o clauză care îi permitea să părăsească proiectul dacă doreşte.
Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus Torino, AC Milan, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea şi Tottenham şi-ar fi reiterat dorinţa de a participa la proiect.
CITEȘTE ȘI:
2 MILIARDARI ȘI-AU DAT MÂNA ȘI AU PREGĂTIT O OFERTĂ COMUNĂ PENTRU CHELSEA. CÂT SUNT DISPUȘI SĂ ÎI DEA LUI ABRAMOVICH

Ceferin, președintele UEFA, îi pune la colț pe disidenții Super Ligii

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a discutat ieri pe larg despre această strategie a granzilor, pe care i-a înfierat. Atât pentru idee, dar mai ales pentru momentul ales.
"În timp ce salvăm jucători și ajutăm într-o situație groaznică, ei lucrează la un proiect ca acesta. (...) Este o prostie totală și asta o știe toată lumea, în afară de ei. Este interesant de văzut că ei critică UEFA și ECA (asociația europeană a cluburilor), dar unul dintre ei a fost președintele ECA (n.r. Andrea Agnelli). Cu o săptămână înainte de a lansa prima Super Ligă, lăuda competiția", a spus Ceferin, citat de eurosport.fr.
Ceferin susține că nu se va opune proiectului, dar că acele cluburi vor trebui să se pregătească de repercusiuni. Fotbaliștii vor fi și ei vizați, în sensul în care nu își vor mai putea reprezenta naționalele.
"Cluburile sunt libere să își creeze propriile competiții, dar nu vor mai juca în nicio competiție sub egida UEFA", a spus Ceferin.
Mai întâi au lansat acea idee care era un nonsens în mijlocul pandemiei. Acum aud că lansează o nouă Super Ligă, în mijlocul unui război. Trebuie să trăiască într-o lume paralelă | Aleksander Ceferin, președinte UEFA
Fotbal
"Mint mai mult decât Putin!". Atac fără precedent la adresa conducerilor celor 3 disidente
04/03/2022 LA 05:52
Premier League
United a renunțat la Pochettino. Alex Ferguson insistă pentru un nume uriaș
03/03/2022 LA 06:11