Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

2 miliardari și-au dat mâna și au pregătit o ofertă comună pentru Chelsea. Cât sunt dispuși să îi dea lui Abramovich

Cristian Mihală

Publicat 04/03/2022 la 10:52 GMT+2

Miliardarul elvețian Hansjorg Wyss și patronul lui La Dodgers, Todd Boehly, au făcut o primă ofertă pentru cumpărarea lui Chelsea, anunță Daily Mail. Cei doi miliardari vor să profite de situația limită în care e Abramovich și oferă "doar" două miliarde de euro, cu unul mai puțin decât cere rusul.

Prima ofertă concretă pentru Chelsea

Credit imagine: Eurosport

La câteva zile după ce a anunțat că renunță la conducerea clubului, într-un comunicat care a fost aspru criticat de presa engleză, pentru că genera mai multe întrebări decât răspunsuri, Abramovich a revenit cu precizări. Rusul a spus răspicat că vinde Chelsea ca urmare a problemelor cu care se confruntă după invadarea Ucrainei de către armata rusă. Omul de afaceri și-a motivat decizia spunând că se gândește la binele clubului și al suporterilor.
S-au identificat deja mai mulți posibili proprietari, dar cele mai serioase intenții par să le aibă doi magnați, care sunt gata să își unească eforturile pentru cumpărarea londonezilor. Elvețianul Hansjorg Wyss, un mare filantrop, și patronul lui La Dodgers, Todd Boehly, au făcut o primă ofertă pentru cumpărarea lui Chelsea, anunță Daily Mail.
"Trebuie să aștept 3-4 zile, să analizez, Abramovich cere mult prea mult în momentul de față. A investit în club, dar Chelsea nu are bani, sunt doar compensații pe care Abramovich le vrea pentru cât a investit. Iau în calcul să vin la Chelsea cu câțiva parteneri, dar trebuie să analizăm bine toate condițiile", spunea miliardarul elvețian pentru Blick, citat de metro.co.uk, acum câteva zile.
CITEȘTE ȘI:

Wyss și Boehly și-au dat mâna și au pregătit o ofertă comună pentru Chelsea

Între timp, avocații săi și ai lui Todd Boehly au studiat speța, iar englezii susțin că cei doi au înaintat o ofertă de două miliarde de euro. O sumă mult prea pică față de ce își dorea Abramovich, care e gata să renunțe la club pentru 3 miliarde.
Cei doi miliardari vor să profite probabil de situația în care se află rusul, care, potrivit presei din Regat, "e disperat să vândă". Totuși, oferta comună a lui Wyss și Boehly pare mult prea mică față de pretențiile actualului patron. Trebuie spus că în urmă cu 3 ani, Abramovich a refuzat o ofertă de la Boehly, mult mai bună decât cea de acum: 2,2 miliarde de lire (2,66 miliarde de euro). E adevărat, acum vorbim de cu totul alt context, dar probabil părțile vor negocia, urmând să găsească, dacă se dorește cu adevărat, un numitor comun privind suma tranzacției.
Chelsea a lăsat impresia în ultimele zile că ar exista mai mulți cumpărători interesați de Chelsea, dar până acum doar cei doi miliardari mai sus amintiți au făcut ceva concret în direcția preluării clubului. Trebuie spus că Sir Jim Ratcliffe, proprietarul Ineos, și al doilea cel mai bogat om din Marea Britanie, a negat că ar fi interesat de Chelsea, după ce în media apăruse această informație.
Dacă Abramovich chiar va renunța în cele din urmă la Chelsea, vorbim de încheierea unei ere. Sub conducerea sa, clubul a cucerit numeroase trofee: 5 titluri de campioană a Angliei, 5 Cupe ale Angliei, 3 Cupe ale Ligii engleze, 2 trofee ale Ligii Campionilor, 2 trofee ale Europa League şi, recent, Cupa Mondială a Cluburilor.
''Vă rog să credeţi că a fost o decizie incredibil de dificilă de luat şi mă doare faptul că părăsesc clubul în acest mod. În acelaşi timp, cred că este în interesul clubului să o fac'', a subliniat Abramovich. ''Sper să pot vizita Stamford Bridge încă o dată pentru a spune la revedere tuturor. A fost un privilegiu să fac parte din Chelsea FC şi sunt mândru de toate reuşitele noastre'', a concluzionat Abramovich, care este considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.
Program Premier League, 5-7 martie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo