Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Alarmă blanco în Spania". Real Madrid nu are puncte slabe și atacă recordul all-time al Barcelonei

Cristian Mihală

Publicat 20/10/2022 la 11:47 GMT+3

Real Madrid are un parcurs aproape perfect în La Liga și pune presiune enormă pe Barcelona, marea rivală în cursa pentru titlu. "Galacticii" nu par să aibă puncte slabe și va fi foarte greu să fie detronați din poziția de lider.

El Real Madrid celebra el gol de Fede Valverde ante el Elche

Credit imagine: Getty Images

Formația din capitala Spaniei pare într-o ligă proprie în acest debut de sezon, chiar dacă Barcelona - care s-a întărit spectaculos în vară - a arătat că e capabilă să țină ritmul.
El Clasico a arătat însă cine e "stăpânul" în La Liga, iar Marca vorbește de o "alarmă blanco în Spania". În sensul în care dacă Barcelona nu se va impune azi, în dificilul examen cu Villarreal (formație care a primit doar 3 goluri în 9 partide, având cea mai bună defensivă din campionat), diferența dintre cele două rivale va deveni de cel puțin 5 puncte.
E adevărat, e încă prematur să se emită verdicte, dar formația lui Ancelotti pare că e cu motoarele turat și nu lasă nimic la voia întâmplării. Sezonul trecut a câștigat Supercupa Spaniei, La Liga și Liga Campionilor, iar în această stagiune Benzema&Co și-au trecut deja în cont Supercupa Europei. Până la jumătatea lunii august, rana respingerii lui Mbappe se vindecase deja, iar Real a arătat ca o formație care nu poate fi prinsă pe picior greșit.

Real Madrid, parcurs impresionant în La Liga

De la începutul stagiunii, a înlănțuit șase victorii, primele trei departe de Madrid. Singura sincopă de până acum a fost remiza cu Osasuna, dar de atunci a legat alte trei victorii, cea mai specială împotriva Barcelonei, ​​​​care acum e la 6 puncte în spate.
Cu 28 de puncte dintr-un maxim posibil de 30, Real evoluează într-un ritm cu care aspiră la recordul de 55 într-un tur de campionat, realizat de Barcelona lui Guardiola.
Pentru a ajunge la aceste cifre, formația lui Ancelotti s-a bazat în egală măsură pe o defensivă sigură și pe un atac exploziv. A primit opt ​​goluri în zece meciuri, ceea ce înseamnă o medie de 0,8 goluri/partidă. Este o performanță bună, dar în egală măsură trebuie lăudată și forța ofensivă: cu 25 de goluri, gruparea blanco are o medie de 2,5 reușite/meci, mai mult decât oricine altcineva din competiție. Mașinăria perfectă a lui Ancelotti a funcționat chiar și fără Courtois (trei victorii și un egal) sau Benzema (două victorii). Cea mai grea parte abia urmează - fiind mult mai greu să te menții la acest nivel -, dar Real Madrid are toate datele pentru a face un nou sezon mare, în care rivalele să asiste neputincioase la hegemonia "blanco".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo