Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aleix Garcia, fost la Dinamo, are cea mai bună medie de note din La Liga! L-a depăşit pe Lewandowski

Cristian Mihală

Publicat 09/11/2022 la 11:31 GMT+2

Aleix Garcia, fostul mijlocaş al lui Dinamo, are un sezon magnific în La Liga. În tricoul celor de la Girona, fotbalistul de 25 de ani are cea mai bună medie a notelor din tot campionatul Spaniei.

Aleix Garcia căpitan la Girona

Credit imagine: Eurosport

După 14 etape scurse din campionatul Spaniei, cele mai bune note, potrivit Sofascore, le-a primit Aleix Garcia, de la Girona. Acesta a fost printre cei mai buni de pe teren şi în victoria din deplasarea de la Elche, 2-1, fiind notat de sursa citată cu 8,1. Această notă i-a dus media la 7,6, devansându-l pe Lewandowski.
Starul Barcelonei avea cea mai bună medie a notelor din La Liga, până în această etapă, dar a fost eliminat în prima repriză a partidei cu Osasuna (roşul îi poate aduce acestuia o suspendare de până la 3 etape) şi a primit o notă modestă.
Astfel, Aleix Garcia a devenit jucătorul din La Liga cu cea mai bună medie a notelor în actuala stagiune, fiind înaintea unor jucători mult mai buni, ca Lewandowski, Pedri, Valverde sau Junior Vinicius.
Fotbalistul de 25 de ani, care poate juca atât ca închizător, cât şi ca mijlocaş central, a jucat în toate cele 14 meciuri ale Gironei, având o medie de 89 minute/meci. El a reuşit 3 pase decisive, ajutându-şi mult echipa şi din punct de vedere ofensiv. Garcia este pe locul 3 în topul celor mai multe assisturi din La Liga în acest sezon.
Girona este pe locul 13 în La Liga, fiind neînvinsă de 4 etape, perioadă în care a reuşit două victorii şi două remize.
Aleix Garcia, Dinamo. Sursa foto: Mediafax

Aleix Garcia, doar 7 meciuri la Dinamo

Aleix Garcia a fost adus de Cortacero la Dinamo, în toamna lui 2020, dar a jucat doar 4 meciuri ca titular în Liga 1.
Scandalurile şi incertitudinile din Ştefan cel Mare l-au făcut să părăsească rapid România, ajungând la Eibar. Nu a convins acolo şi a fost imediat transferat liber de contract de către Girona, unde şi-a regăsit cadenţa. A fost printre cei mai buni şi constanţi jucători din stagiunea trecută, punând serios umărul la promovarea echipei sale.
Mijlocaşul de 25 de ani a fost crescut de Villarreal şi de City, reuşind să bifeze 4 selecţii pentru prima echipă a campioanei Angliei. El a fost împrumutat de "cetăţeni" la Girona şi Mouscron, în perioada 2017-2020, pentru ca acum 2 ani, după ce şi-a încheiat socotelile cu trupa lui Guardiola, să aleagă Liga 1. A strâns doar 7 meciuri în toate competiţiile la Dinamo, dar acum străluceşte în prima divizie spaniolă, câştigând mult la nivelul constanţei şi consistenţei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo