Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ancelotti le dă o veste proastă românilor + mesajul pentru Xavi după ce acesta a ales să rămână la Barcelona

Cristian Mihală

Actualizat 25/04/2024 la 14:03 GMT+3

Carlo Ancelotti a dat o veste proastă românilor, înainte de Euro. Deși se părea că Thibaut Courtois va rata turneul final și, implicit, meciul cu tricolorii, portarul s-a recuperat mai repede decât ar fi anticipat oricine și va putea juca de săptămâna viitoare.

Real Madrid head coach Carlo Ancelotti

Credit imagine: Getty Images

Thibaut Courtois va dori cu siguranță să uite cât mai repede sezonul 2023-2024, unul care a fost un adevărat coșmar pentru el. În toamnă, belgianul și-a rupt ligamentele încrucișate de la piciorul stâng și a ajuns pe masa de operație.
La vremea respectivă se credea că goalkeeperul lui Real Madrid nu va reveni mai repede de vara lui 2024, dar procesul de recuperare a decurs nesperat de bine și în martie a început antrenamentele cu echipa. Din nefericire, el s-a accidentat la antrenamente din nou, iar Marca anunța că va fi supus unei noi intervenții chirugicale.
Nu a mai fost cazul de așa ceva, belgianul revenindu-și și fiind din nou la antrenamentele echipei. Înainte de confruntarea cu Real Sociedad, de mâine, Ancelotti a anunțat în conferința de presă că goalkeeperul și-a revenit complet și că ar putea fi apt pentru partida contra lui Cadiz, de pe 4 mai.
"Courtois este bine și ar putea juca împotriva lui Cadiz", a anunțat Ancelotti în conferința de presă.
De menționat că jurnaliștii de la As notează că Ancelotti va merge pe mâna lui Lunin în Champions League, în dubla cu Bayern din semifinale, indiferent de situația lui Courtois. Ucraineanul a fost la înălțimea așteptărilor în ultimele luni și și-a salvat echipa în returul cu City, din sferturi, astfel că se va conta pe el în semifinalele UCL, dar și într-o eventuală finală.
Vestea revenirii lui Thibaut Courtois îi dă însă mari bătăi de cap lui Edi Iordănescu, Belgia urmând a se putea baza pe unul dintre cei mai buni jucători ai săi în duelul cu tricolorii, de la Euro.

Ancelotti, despre Balonul de Aur și despre rămânerea lui Xavi la Barcelona

În conferința de presă de azi, tehnicianul lui Real Madrid a fost pus să aleagă între Jude Bellingham și Vinicius Jr pentru "Balonul de Aur 2024".
"Ambii ar merita să câștige Balonul de Aur", a răspuns italianul diplomatic, anunțând că englezul și Rodrygo ar putea fi menajați pentru duelul cu Sociedad: "Bellingham a avut o problemă cu stomacul seara trecută, iar Rodrygo a avut gripă. Azi nu s-au antrenat, dar ar putea călători cu noi la San Sebastian. Nu cred că vom miza deloc pe Mendy, pe care îl vom proteja pentru Liga Campionilor".
După ce l-a învins în weekend pe Xavi cu 3-2 în El Clasico, legendarul tehnician italian a salutat decizia omologului de pe banca Barcelonei de a mai rămâne la clubul blaugrana încă un sezon, până la finalul înțelegerii (2025).
"Cred că Xavi a făcut o treabă grozavă la Barcelona și cunoaște foarte bine clubul. Mi se pare o decizie corectă să continue", a concluzionat tehnicianul blanco.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo