Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona încă îi dă bani lui Messi: "Trebuie să îi oferim bani până în 2025. Este plătit divin!"

Cristian Mihală

Actualizat 03/07/2023 la 14:53 GMT+3

Joan Laporta, președintele celor de la Barcelona, a discutat într-o conferință de presă despre situația lui Lionel Messi. Acesta a dezvăluit, printre altele, faptul că formația catalană trebuie să îl plătească pe argentinian până în 2025, iar sumele oferite sunt semnificative. De asemenea, Laporta a subliniat și filosofia clubului în această perioadă de mercato.

Lionel Messi im Trikot des FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Achim Sturzu
Joan Laporta, președintele clubului Barcelona, a susținut o conferință de presă în care a "atacat" diferite subiecte de importanță precum Lionel Messi și eșuarea revenirii sale pe Camp Nou, situația unor jucători precum Lenglet sau Ansu Fati și prelungirea contractului cu Xavi.

Laporta: "Lionel Messi a vrut să meargă la un club cu mai puțină presiune"

Întrebat despre situația lui Lionel Messi și despre cum transferul său pe Camp Nou nu s-a putut realiza, Laporta a explicat de ce argentinianul a ales-o pe Inter Miami și a discutat despre salariul său.
"Noi trebuie încă să îi oferim bani până în 2025. Plata salariului său a fost amânată de vechea conducere, motiv pentru care mai avem 2 ani în care trebuie să îi oferim restanțele. Este plătit divin!
Înțeleg de ce Messi ne-a refuzat, dar nu are legătura cu situația financiară a clubului. Am avut o înțelegere cu La Liga în legătură cu venirea sa, totul era în regulă. I-am comunicat planul lui Jorge Messi (n.r. tatăl lui Lionel Messi). El mi-a spus faptul că jucătorul a avut un an foarte dificil în Paris și că își dorește să meargă la un club cu mai puțină presiune. Dacă revenea la Barcelona, ar fi resimțit cu siguranță o presiune enormă, așa că îi înțeleg alegerea.", a declarat Laporta, potrivit celor de la Mundo Deportivo.

"Nu suntem un club care vinde tot!"

Întrebat despre situația lui Ansu Fati, despre care s-a scris în presă că va pleca la Wolverhampton Wanderers, președintele Barcelonei a comentat viitorul său, precum și al altor jucători care au primit oferte de transfer în această perioadă de mercato.
"Eu i-aș recomanda să continue. Trebuie să îi câștige încrederea lui Xavi și să se impună în lot prin talentul său. Am fi încântați dacă ar rămâne în acest sezon la noi. Mai sunt alte oferte, pentru Christensen, Araujo, Pedri, Gavi, Ter Stegen, Balde și Raphinha. Dar nu suntem un club care vinde tot!", a declarat Laporta.
Președintele blaugrana i-a adus în discuție și pe Lenglet și Dest, doi jucători care au fost împrumutați în această stagiune la Tottenham, respectiv AC Milan. "Cred că vom ajunge la o înțelegere privind transferul lui Lenglet, cu Tottenham. Legat de Dest, încă nu știm. Acest tip de discuții sunt în general lente."
Laporta a discutat despre viitorul lui Xavi la Barcelona, declarând faptul că viitorul antrenorului se va lega în continuare de Camp Nou.
"Știe că prioritățile clubului sunt de a îmbunătăți lotul și de a respecta planul de fezabilitate financiară. După ce vom asigura aceste două lucruri, putem să vorbim și despre reînnoirea contractului, precum și despre o creștere salarială. Merită asta și își dorește să rămână în continuare la club.", a declarat acesta.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo