Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, revoluție fără precedent: 10 jucători OUT, vin 3-4 fotbaliști world-class

Cristian Mihală

Actualizat 31/01/2024 la 09:46 GMT+2

Barcelona pregătește o revoluție cum nu s-a mai văzut în perioada de mercato de vară, urmând a renunța la cel puțin 10 jucători. Șefii clubului speră să obțină în schimbul lor măcar 200 de milioane de euro, pe care să îi reinvestească în 3-4 fotbaliști world-class.

Raphinha, Fermín López y Eric García celebran un tanto del Barcelona ante el Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Catalanii se pregătesc de era "post Xavi", managerul de 44 anunțând săptămâna trecută că va renunța la banca tehnică a echipei blaugrana, independent de ce se întâmplă în a doua parte a sezonului.
Șefii sunt în căutarea unui antrenor mare, dar probabil că nu vor reuși să aducă pe bancă pe vreunul dintre favoriții fanilor. Asta pentru că, într-un sondaj sport.es privind viitorul tehnician al Barcelonei, susținătorii blaugrana l-au ales, cu 39% din voturi, pe Jurgen Klopp. Germanul a anunțat săptămâna trecută că va pleca de la Liverpool la finalul acestui sezon, dar a garantat că își va lua un an sabatic. Pe locul 2 în topul preferințelor fanilor Barcelonei s-a aflat Mikel Arteta, cu 16% dintre voturi, iar podiumul a fost completat de Luis Enrique, care a fost votat de 15% dintre suporteri. Niciunul dintre cei doi nu pare să dorească despărțirea de Arsenal, respectiv PSG, astfel că oficialii de pe Camp Nou trebuie să găsească alte soluții.
Cert e că Joan Laporta și-a făcut calculele și a înțeles că lotul e prea numeros, mulți jucători nefiind la nivelul dorit de un club precum Barcelona. Astfel, potrivit sport.es, clubul spaniol va renunța la o mulțime de jucători în vară, în speranța că va primi în schimbul lor aproximativ 200 de milioane de euro.
Pe lista indezirabililor figurează Raphinha, Ansu Fati (împrumutat în acest sezon la Brighton), Sergi Roberto, Marcos Alonso, Oriol Romeu, Lenglet (împrumutat la Aston Villa), Sergino Dest (împrumutat în actuala stagiune la PSV), Eric Garcia, Inaki Pena (împrumutat din 2022 la Galatasaray), Andreas Christensen și Inigo Martinez, dar, în funcție de ce oferte vor veni, e posibil ca și alți fotbaliști să fie vânduți.
Cu cele 200 de milioane pe care speră să le obțină, Laporta va investi în 3-4 transferuri de top, astfel încât Barcelona să aibă un prim "11" competitiv, capabil să se lupte cu Real Madrid, dar care să aibă perspective și pentru fazele finale din Liga Campionilor.

Xavi părăsește Barcelona tocmai din cauza imposibilității de a transfera jucătorii doriți

Pe măsură ce zilele trec, devin cunoscute noi detalii despre relaţiile tensionate pe care simbolul Barcelonei le-a avut cu oficialii de pe Camp Nou. Lipsa semnăturilor în vară - când a fost adus doar Romeu în schimbul unei sume de bani, în rest clubul preferând împrumuturi - a făcut ca proiectul ambițios al tehnicianului să avanseze foarte greu.
Iar viitorul nu suna deloc bine nici în perspectiva stagiunii viitoare. Xavi le-a solicitat şefilor să întărească mijlocul terenului, Kimmich, Bernardo Silva și Zubimendi fiind marile lui ţinte. Deco, directorul sportiv al grupării blaugrana, a fost cel care i-a spus antrenorului să uite de aceste nume, anunţă Sport.es, pentru că Barça e în imposibilitatea să concureze pe piaţa transferurilor pentru jucători din această categorie.
În consecinţă, tehnicianul a înţeles că şansele ca echipa să ajungă la un nivel care să o recomande pentru un nou titlu şi pentru cucerirea Ligii Campionilor sunt mici. În plus, Real Madrid arată excepţional, iar din vară va ajunge aproape sigur sub comanda lui Ancelotti şi Mbappe. Ca atare, marea rivală nu doar că se anunţă imposibil de depăşit în campionat, dar mulţi o văd cea mai dominantă formaţie din următorul deceniu. Cu fotbalişti precum Bellingham, Valverde, Camavinga, Tchouameni, Guller, Vinicius, Rodrygo şi Mbappe, toţi sub 25 de ani, Real Madrid pare să instaureze hegemonia în fotbalul european, iar Xavi şi Barcelona ar fi fost nevoiţi să asiste neputincioşi la acest lucru.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo