Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce au scris marile ziare din Spania, după prestația de clasă a lui Ianis Hagi cu Atletico Madrid + ce note a primit

Cristian Mihală

Actualizat 30/10/2023 la 08:20 GMT+2

Presa din Spania a lăudat, în mare parte, prestația lui Ianis Hagi din deplasarea de pe Wanda Metropolitano, cu Atletico Madrid. Deși echipa sa a bifat un nou insucces, românul a reușit o pasă decisivă și a adus multă calitate în joc, odată introdus pe teren.

Ianis Hagi

Credit imagine: Getty Images

Ianis Hagi a jucat ultima jumătate de oră a partidei pierdute de Deportivo Alaves pe terenul celor de la Atletico Madrid, scor 1-2, în etapa a 11-a din La Liga. Românul a intrat foarte bine în meci și a reușit un assist la golul echipei sale.
În minutul 82, mijlocașul a fost foarte aproape să marcheze, după o reluare spectaculoasă, din voleu, dar mingea s-a dus puțin pe lângă poartă. Când victoria "saltelarilor" era deja clară, Ianis și-a trecut în cont prima contribuție directă la un gol în La Liga.
Românul a primit o pasă bună în flancul drept de atac și a întors perfect mingea la marginea careului, de unde Ander Guevara l-a învins pe Oblak cu un șut puternic. A fost însă prea târziu pentru ca Alaves să mai poată scoate ceva din acest meci, astfel că evoluția încurajatoare a lui Hagi a fost umbrită de un nou eșec al echipe sale.

Prestația lui Ianis Hagi, analizată de spanioli

Prestația internaționalului nostru a fost tratată pe larg de presa din Spania, cele mai multe dintre publicații lăudându-i prestația.
"Luis Garcia a apelat în a doua repriză la Ianis Hagi și românul a avut o șansă mare, șutul său trecând la un cetimetru de bara lui Oblak. Dar Alaves nu a avut prea multe incursiuni în atac: nici măcar golul lui Guevara, din pasa decisivă a lui Hagi, n-a pus la îndoială victoria lui Atleti", notează Marca, jurnaliștii sursei citate notându-l pe internaționalul nostru cu două stele.
Mult mai generoși în aprecieri au fost bascii de la El Correo, care au remarcat o schimbare mare în jocul oaspeților, odată cu intrarea românului.
"Calitate cu mingea la picior, a fost aproape de gol și a dat un assist. Intrarea sa în a repriza a doua a adus un alt suflu atacului, mai ales în minutele de final. Românul a fost activ și a adus claritate în jocul cu mingea al echipei, claritate care lipsea", notează sursa citată.
Și As l-a lăudat pe mijlocașul ofensiv român, el fiind singurul care a contat ofensiv pentru oaspeți, în finalul partidei: "Pe final, Hagi a părut să fie singurul jucător al lui Luis García care era cu adevărat pe teren".
Mai zgârciți în aprecieri au fost cei de la Mundo Deportivo, care i-au acordat o singură stea românului, dar trebuie spus că niciunul dintre coechipierii lui nu a primit mai mult de două stele.
În urma rezultatului de azi, Atletico Madrid a urcat pe locul 3 în clasament, peste Barcelona, și la 3 puncte distanță de Real Madrid și Girona, dar echipa lui Simeone are un meci în minus, astfel că le-ar putea egala pe primele două clasate.
De partea cealaltă, Alaves a ajuns la 6 eșecuri în 11 meciuri și este pe locul 17, cu 3 puncte peste Celta Vigo, prima echipă aflată sub linia retrpgradării. În runda următoare, Atletico Madrid va juca în deplasare cu Las Palmas, iar echipa lui Ianis Hagi va primi vizita Almeriei, ultima clasată.
"Rezultatul de azi este înșelător. Ar fi trebuit să pierdem cu un rezultat mai clar, la fel cum în alte jocuri am fi meritat să luăm puncte. Nu am jucat cum mi-aș fi dorit, dar nu e nevoie să facem o dramă din înfrângere, Atleti este o mare echipă", a spus Luis Garcia, tehnicianul lui Alaves.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo