Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewandowski, primele goluri pentru Barcelona! Catalanii au câștigat la scor contra lui Real Sociedad

Nicu Savin

Publicat 22/08/2022 la 00:54 GMT+3

Robert Lewandowski a reușit o dublă pentru Barcelona în meciul câștigat de catalani cu 4-1 pe terenul lui Real Sociedad, într-un meci din etapa a 2-a din La Liga. Polonezul a înscris astfel primele sale goluri în tricoul blaugrana, într-un meci oficial, iar catalanii au obținut prima victorie din acest sezon.

Robert Lewandowski, Barcelona

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona remizase alb cu Rayo Vallecano în prima etapă din acest sezon și era obligată să câștige pe terenul lui Real Sociedad. Catalanii și-au respectat statutul și au câștigat cu 4-1, dar scorul este mult prea dur având în vedere ceea ce s-a întâmplat pe teren.
A fost seara golurilor rapide ale marilor jucători, în marile campionate din Europa. După ce Mbappe a înscris cel mai rapid gol din istoria Ligue 1, în meciul câștigat de PSG cu 7-1 pe terenul lui Lille, Robert Lewandowski a reușit și el o izbândă asemănătoare. În ziua în care a împlinit 34 de ani, polonezul a deschis scorul în meciul de la San Sebastian după numai 45 de secunde. Acesta a fost primul gol marcat de atacant în tricoul Barcelonei într-un meci oficial.
DEși au deschis scorul atât de repede, catalanii nu au avut un meci ușor în continuare. Alexader Isak a egalat în minutul 6 și până la pauză tabela a rămas intactă, chiar dacă ambele echipe au avut multe șanse mari de a mai marca. În startul părții secunde, Barcelona a scăpat din nou de primirea celui de-al doilea gol, iar de prin minutul 60 a preluat controlul jocului.

FC Barcelona s-a impus clar pe terenul lui Real Sociedad

În minutul 64, Xavi l-a trimis pe teren pe Ansu Fati în locul lui Ferran Torres, iar mutarea s-a dovedit genială. La doar două minte distanță, Fati l-a servit excelent pe Dembele, iar francezul și-a readus echipa în avantaj cu un șut perfect la colțul lung. Peste alte două minute, același Ansu Fati i-a pasat decisiv și lui Lewandowski, care a reușit dubla și a pus punctele la adăpost.
Având avantaj de două goluri pe tabelă, echipa lui Xavi s-a relaxat și până al final a mai înscris o dată. Ansu Fati a rămas singur cu portarul în minutul 79, după un duel între Lewandowski și un fundaș advers, iar tânărul atacant a marcat fără probleme, stabilind scorul final.
Așadar, Barcelona are 4 puncte după două etape în La Liga, cu două mai puține față de rivala Real Madrid. De partea cealaltă, Real Sociedad rămâne cu cele 3 puncte obținute în prima rundă, când a câștigat cu 1-0 în deplasarea de la Cadiz. În etapa a 3-a, Barcelona va primi vizita lui Real Valladolid, în timp ce bascii vor juca pe terenul lui Elche.
În celelalte două meciuri din La Liga care au avut loc duminică, Athletic Bilbao a câștigat cu 1-0 în fața Valenciei, iar Atletico Madrid a pierdut acasă contra celor de la Villarreal, scor 0-2. Astfel, echipa lui Unai Emery este pe prima poziție după două etape, având un golvaeraj superior lui Real Madrid, Betis și Osasuna, celelalte formații care au punctaj maxim.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo