Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe a ales cu ce număr va juca la Real Madrid. Polemica uriașă, rezolvată cu mult tact

Cristian Mihală

Publicat 24/04/2024 la 11:48 GMT+3

Kylian Mbappe a ales numărul pe care îl va purta la Real Madrid. Deși francezul voia să își păstreze "7"-le de la PSG, el va opta, ca și Ronaldo acum un deceniu și jumătate, pentru tricoul cu cifra "9".

Dani Carvajal (Real Madrid) y Kylian Mbappé (PSG)

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe va pleca în această vară de la PSG, din postura de jucător liber de contract, starul din Hexagon anunțând oficial, în februarie, clubul de pe Parc des Princes cu privire la decizia sa.
Ulterior, presa din Spania a scris că francezul va ajunge în sfârșit la Real Madrid, echipă care l-a curtat multă vreme. Între timp, lucrurile par bătute în cuie, lipsind doar anunțul oficial privind mutarea și durata contractului.
Superstarul din Hexagon și-ar fi dorit tricoul cu cifra "7", ca la PSG, dar a înțeles că trebuie să facă un sacrificiu. Astfel, As anunță că el și-a asumat atât tricoul cu numărul "9", cât și rolul de atacant central, Vinicius urmând să își păstreze tricoul, dar și poziția în teren.
Pentru viitorul star al "galacticilor" ar fi fost și varianta numărului "10", ca la naționala Franței, mai ales că posesorul acestuia, Luka Modric, ar putea pleca de la cub în vară. Dar Mbappe a preferat să nu creeze niciun fel de polemică, optând pentru numărul "9", rămas vacant după plecarea lui Benzema la arabi.
Compromisul amintește de Cristiano Ronaldo, care, în 2009, odată ajuns pe Bernabeu, a acceptat să poarte tricoul cu numărul "9" în semn de respect pentru legenda Realului, Raul, care purtase toată cariera sa numărul "7". Odată căpitanul blanco plecat la Schalke 04, în 2010, CR9 a devenit CR7, acronim cu care va rămâne pentru totdeauna în istoria fotbalului.

Mbappe va fi prezentat la Real Madrid abia în august

Clubul spaniol ar fi dorit să-l prezinte pe căpitanul selecţionatei Franţei înaintea EURO 2024 din Germania (14 iunie-14 iulie), însă această variantă pare compromisă. PSG va disputa ultimul său meci din Ligue 1 pe 18 mai, în timp ce Real Madrid îşi va încheia sezonul o săptămână mai târziu, când va juca pe teren propriu împotriva formaţiei Betis Sevilla, meci la finalul căruia va avea loc potenţiala sărbătorire a celui de-al 36-lea său titlu de campioană a Spaniei. Eveniment care nu va putea fi suprapus în niciun caz cu prezentarea lui Mbappe, conform AS.
Totodată, PSG şi Real Madrid sunt în continuare în cursa pentru câştigarea Ligii Campionilor, competiţie a cărei finală este programată în data de 1 iunie, pe stadionul Wembley.
În condiţiile în care selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, urmează să-şi convoace elevii la sfârşitul lunii mai, în vederea participării la EURO 2024, sunt puţine şanse să să găsească o "fereastră" pentru prezentarea lui Mbappe.
"Să-i ceri lui Deschamps să-l lase pe Mbappe să plece din cantonament pentru o zi atât de încărcată precum prezentarea sa nu este foarte rezonabil. Nu este uşor pentru ei să accepte acest lucru", a recunoscut o sursă din cadrul clubului Real Madrid, citată de AS.
Un alt element de luat în calcul este faptul că acordul dintre PSG şi Mbappe se încheie oficial pe 30 iunie. În aceste condiţii, mult aşteptata întâlnire dintre Mbappe şi suporterii lui Real Madrid ar urma să aibă loc mai târziu, în luna august, după revenirea echipei spaniole din turneul de pregătire pe care îl va efectua în Statele Unite.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo