Articol scris de Dani Morar
UEFA a anunțat că arbitrul englez, Michael Oliver, va conduce de la centru meciul dintre Real Madrid și Eintracht Frankfurt, din Supercupa Europei. Partida se dispută la fiecare început de sezon european între câștigătoarea UEFA Champions League și câștigătoarea UEFA Europa League.
Noutatea din acest an este reprezentată de implementarea unei noi tehnologii care să ajute la detectarea offside-urilor. Testarea într-un meci oficial se va face chiar în partida în care se decide Supercampiona Europei. Astfel, Marca anunță că "Real Madrid este folosită pe post de cobai" de către cei de la UEFA.
La Liga
Real Madrid are un plan sigur pentru transferul lui Haaland! Când vor începe discuțiile
ACUM O ORĂ
"UEFA este mândră să anunțe că tehnologia semi-automatizată pentru detectarea unui offside va fi folosită în premieră în competițiile europene, la Supercupa Europei, care se joacă la Helsinki. În plus, SAOT (Semi Automated Offside Technology) va fi utilizată și începând cu faza grupelor din acest sezon de Champions League", a fost anunțul forului continental.
Noul sistem va funcționa prin amplasarea unor camere specializate, puse în jurul terenului, care monitorizează 29 de puncte diferite din corpul unui jucător. UEFA asigură că s-au efectuat suficiente teste pentru ca această tehnologie să fie prezentă la un meci de asemenea importanță.
"UEFA caută în permanență noi soluții tehnologice pentru a îmbunătăți jocul și pentru a veni în sprijinul arbitrilor. Acest sistem inovator va permite echipelor VAR să determine mai ușor dacă a fost offside sau nu. Pe scurt, jocul se va îmbunătăți și luarea deciziilor va fi mai facilă", a spus Roberto Rosetti, arbitrul șef de la UEFA.

Real Madrid – Eintracht Frankfurt se joacă miercuri, 10 august

Meciul care va decide Supercampioana Europei se joacă la Helsinki, pe 10 august. Spaniolii vin după finala Champions League, câștigată în fața lui Liverpool, în timp ce nemții s-au impus în finala Europa League împotriva celor de la Rangers.
Real Madrid pornește ca favorită clară în acest duel. Galacticii au avut un sezon fantastic în Liga Campionilor, reușind să elimine pe rând echipe cu nume. PSG, Manchester City sau Liverpool au fost victimele lui Benzema și compania. Trupa lui Ancelotti s-a întărit prin aducerea lui Rudiger și luptă pentru cucerirea primului trofeu din noul sezon.
De cealaltă parte, Franfurt a reușit să îl aducă pe Mario Gotze înapoi în Germania, după aventura de la PSV Eindhoven. Eintracht a terminat pe locul 11 în sezonul trecut al Bundesligii, ratând prezența în competițiile europene.
Fotbal
Barcelona îl vrea pe Messi, dar un detaliu le poate da planurile peste cap! "Putem face minuni"
ACUM 17 ORE
Liga Campionilor UEFA
Haaland distruge orice defensivă, dar e de o modestie incredibilă. Declarație superbă a "mașinăriei"
ACUM 19 ORE