Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi l-a depășit pe Guardiola și a intrat în istoria La Liga! Performanța înregistrată de antrenorul Barcelonei

Bianca Dumitru

Publicat 06/03/2023 la 22:24 GMT+2

Xavi a intrat în istoria Barcelonei și a campionatului Spaniei după victoria obținută împotriva Valenciei, scor 1-0, în meciul din a 24-a etapă din La Liga. Antrenorul l-a depășit pe Pep Guardiola la un capitol important.

Xavi Hernández

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a câștigat duminică după-amiază, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, meciul cu Valencia, contând pentru a 24-a etapă din La Liga.
Aceasta a fost a 50-a partidă în care Xavi a stat pe banca echipei blaugrana în campionatul Spaniei. În urma victoriei, tehnicianul a intrat în istoria competiției, dar și a catalanilor, depășindu-l pe Guardiola la numărul de puncte obținute în primele 50 de meciuri.
Alături de Xavi, clubul de pe Camp Nou a înregistrat 37 de victorii, 7 remize și 6 înfrângeri, având un total de 118 puncte. În ceea ce-l privește pe Guardiola, acesta a obținut 117 puncte în primele sale 50 de dueluri în La Liga.
Citește și:

Xavi, în istoria Barcelonei după primele 50 de meciuri în La Liga

Xavi a devenit, astfel, al doilea cel mai bun antrenor din istorie al Barcelonei, fiind depășit la numărul de puncte doar de Luis Enrique, care a adunat 124 de puncte pe banca tehnică a catalanilor în același număr de meciuri.
Mai mult, în urma succesului cu Valencia, fostul mijlocaș a urcat pe locul 3 în topul tehnicienilor cu cele mai multe victorii în primele 50 de meciuri în La Liga, fiind la egalitate cu Carlo Ancelotti.
Doar Miguel Munoz, cu 40 de reușite, și Zinedine Zidane și Jose Mourinho, cu câte 39 de victorii fiecare, se află mai sus în clasament.
Topul antrenorilor cu cele mai multe victorii în primele 50 de meciuri în La Liga:
1. Miguel Munoz: 40 de victorii
2. Jose Mourinho: 39 de victorii
Zinedine Zidane: 39 de victorii
3. Carlo Ancelotti: 37 de victorii
Xavi Hernandez: 37 de victorii
În acest moment, după 24 de etape, Barcelona lui Xavi este lider în clasamentul din La Liga, cu 62 de puncte, cu 9 mai mult decât Real Madrid. Catalanii au 20 de victorii în acest sezon și un golaveraj impresionant, 46-8.
În următoarea etapă din campionat, echipa blaugrana va juca în deplasare, în weekend, pe terenul celor de la Athletic Bilbao.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo