Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ancelotti, declaraţia serii după El Clasico. Replica genială a tehnicianului italian

Cristian Mihala

Publicat 22/04/2024 la 09:28 GMT+3

Carlo Ancelotti a dat o declaraţie memorabilă la finalul El Clasico, atunci când a fost întrebat despre odihnirea lui Rodrygo, fotbalist care după plecarea lui Benzema a devenit punct fix în angrenajul lui Real Madrid.

Rodrygo, Ancelotti

Credit imagine: AFP

Real Madrid a învins-o la limită pe teren propriu, cu scorul de 3-2, pe marea sa rivală FC Barcelona, duminică seara, în etapa a 32-a din La Liga, făcând astfel un pas important către cel de-al 36-lea titlu de campioană a Spaniei.
Barca a condus de două ori pe stadionul Santiago Bernabeu, prin golurile lui Andreas Christensen (6) şi Fermin Lopez (69), însă Real a revenit de fiecare dată şi a egalat, mai întâi prin Vinicius Junior (18 - penalty) şi apoi prin Lucas Vazquez (73). Madrilenii au dat lovitura de graţie în timpul adiţional, reuşind să înscrie golul victoriei în minutul 90+1, prin Jude Bellingham
La conferinţa de presă de după partidă, Ancelotti a fost pus pe şotii, glumind cu jurnaliştii când a fost întrebat despre gestionarea minutelor lui Rodrygo, fotbalist care a jucat foarte mult în ultima perioadă.
"Dacă îl voi odihni pe Rodrygo după ce a jucat trei meciuri la rând? Da, se poate odihni până mâine dimineaţă la ora 9", a spus Ancelotti în conferinţa de presă de după meci.
Tehnicianul italian a glumit în legătură cu oboseala brazilianului, dar e limpede că tehnicianul blanco trebuie să aibă mai multă grijă de modul în care gestionează minutele jucătorilor importanţi pe final de sezon. Titlul e deja acontat, astfel că Ancelotti ar trebui să îşi odihnească unii jucători, în perspectiva dublei cu Bayern, din semifinalele Champions League. Fede Valverde, de exemplu, a jucat în fiecare din ultimele 46 de meciuri ale echipei, bifând săptămâna trecută 210 minute, în două partide extrem de solicitante din punct de vedere fizic: cu City şi Barcelona.
Tehnicianul italian a ţinut să îşi felicite echipa pentru prestaţiile avute în ultima săptămână, când Real Madrid şi-a jucat soarta europeană, dar şi-a şi acontat, în proporţie de 99,9% titlul în competiţia internă.
"Sunt foarte mândru de băieţi, pentru că au fost două meciuri foarte solicitante. Ne-am descurcat foarte bine și suntem foarte fericiți. Acum trebuie să ne pregătim pentru ultima parte a sezonului. Suntem bine poziționați, cu multă dorință și entuziasm și avem parte meci de meci de o atmosferă fantastică pe Bernabéu. Cred că împreună putem realiza ceva important în acest sezon", a mai spus Ancelotti.
Da, suntem mult mai aproape de titlu după acest meci. Acum trebuie să ne odihnim bine, pentru că a fost o săptămână foarte solicitantă, dar de neuitat | Carlo Ancelotti

Modric: "Nu am încetat să credem că putem învinge Barcelona"

După amicalul pierdut cu Barcelona vara trecută, Modric spunea că Real Madrid va avea o cu totul altă faţă contra marii rivale în meciurile oficiale, iar directele din actuala stagiune i-au dat dreptate 100%.
La ultimul El Clasico din carieră, fostul Balon de Aur a vorbit despre cât de mult au crezut fotbaliştii blanco în victorie, deşi au fost conduşi în două rânduri de catalani.
"Victoria ne-a adus mai aproape de obiectivul nostru, titlul de campioană. A fost o seară fantastică, cu o performanţă impresionantă din partea noastră, a tuturor. Nu am încetat să credem că putem învinge, am fost în spate de două ori, dar am jucat bine, am făcut presing, am revenit din nou şi din nou. Acesta este Real Madrid! A fost o seară magică!", a spus Modric la final.
În urma victoriei din "El Clasico", Real Madrid şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului, distanţându-se la unsprezece puncte de FC Barcelona, ocupanta locului secund, cu şase etape înainte de finalul sezonului.
De menţionat că elevii antrenorului Carlo Ancelotti au pierdut un singur meci de la debutul actualei ediţii a ligii spaniole, în luna septembrie, în faţa rivalei locale Atletico Madrid.
FC Barcelona, neînvinsă în precedentele sale zece partide, avea neapărat nevoie de victorie în marele derby de duminică pentru a-şi menţine şansele în lupta pentru titlu.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo