Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona salvată, financiar, de o ofertă de 100 de milioane. Jucătorul pentru care Al Hilal "sparge banca"

Ion Alexandru

Actualizat 24/03/2024 la 09:38 GMT+2

Barcelona continuă să caute soluții pentru redresare finanaciară cât mai rapidă. Vânzarea unor jucători poate fi colacul de salvare al catalanilor, iar Laporta știe că arabii sunt interesați de jucătorii săi. Unul în mod special a atras atenția saudiților cu buzunare infinite de la Al Hilal.

Barca-Präsident Joan Laporta

Credit imagine: SID

Barcelona are șanse minime să cucerească titlul în Spania, iar visul Champions League pare deocamdată doar o utopie. Președintele Laporta a făcut mai mulți pași îndrăzneți pentru redresarea economică, dar pâbnă la inaugurarea noului stadion are nevoie de o vestă de salvare. Cine poate să ofere o sumă exorbitantă pentru un star al Barcelonei? O echipă finanțată din petrodolarii saudiți. Acesta este răspunsul cel mai la ăndemână în 2024 și catalanii vor să încaseze.

Al Hilal vrea să dea lovitura cu un star al Barcelonei

Raphinha este pe cale să devină unul dintre fotbaliștii din care Barcelona își va echilibra bugetul în vara viitoare. Liga Profesională Saudită, care de un an încearcă să-l convingă pe brazilian, a revenit cu o ofertă îmbunătățită. Cotidianul catalan Sport ar spune chiar de nerefuzat.
Raphinha of FC Barcelona celebrates after scoring the team's first goal during the LaLiga EA Sports match between FC Barcelona and Getafe CF at Estadi Olimpic Lluis Companys on February 24, 2024 in Barcelona, Spain
În ultimele săptămâni, discuțiile din jurul atacantului brazilian s-au intensificat. Mai mulți intermediari de naționalități diferite, toți cu reputație bună pe piața saudită, au bătut la ușa lui Joan Laporta și Deco , transmițându-le interesul celor patru mari cluburi saudite, controlate de un fond public, de a-l transfera pe Raphinha. Barça știe că Raphinha are o cotă excelentă în Arabia Saudită și că vânzarea lui este fezabilă.
Citește și:
Cea mai insistentă este Al Hilal. Echipa care-l are în proprietate pe Neymar și pe bancă pe Jorge Jesus este în marș forțat către titlul în campioană și este mare favorită la câștigarea Cahmpions League Asia.
Chiar și așa, investițiile vor continua într-un ritm accelerat. Clubul din Riad, capitala Arabiei Saudite, face totul pentru al convinge pe starul catalanilor. Suma de transfer poate ajunge la 100 de milioane de euro și este o injecție financiară, pe care Barça nu o poate ignora.
Raphinha a ajuns la Barcelona în vara anului 2022. Echipa blaugrana a plătit 57 de milioane de euro, egalând acordul la care ajunsese Leeds United cu Chelsea. Brazilianul a semnat pe cinci ani, așa că la 1 iulie, când se deschide piața, va rambursa deja 22,8 milioane.
Salariul lui Raphinha la Barcelona este de 5,5 milioane de euro, iar arabii sunt dispuși să-i dea 19 milioane pe an!
Chiar și așa, Raphinha a comunicat clublui că nu vrea să plece. Impresarul său, Deco este însă cheia unei afaceri care poate aduce mai mulți bani la Barcelona într-o perioadă critică. Andreas Christensen, Inigo Martinez, dar Ronald Araujo sunt de vânzare pentru un preț foarte bun. Ultimul e pe lista lui Bayern, care nu poate fi mulțumită doar cu Dier după ce l-a ratat pe Dragușin.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo