Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce riscă Bellingham, după ce a înjurat în fața arbitrului și a fost eliminat, în Valencia - Real

Nicu Savin

Publicat 03/03/2024 la 12:34 GMT+2

Jude Bellingham ar fi putut fi eroul lui Real Madrid în deplasarea de la Valencia, dar golul său de la ultima fază nu a fost validat, pentru că arbitrul Gil Manzano a fluierat finalul. Englezul a protestat vehement și a fost eliminat, iar centralul a consemnat în raport cele întâmplate. Presa din Spania anunță că mijlocașul riscă 3 etape de suspendare, dar că probabil se va alege doar cu două.

Jude Bellingham (Real Madrid), incrédulo tras su no gol frente al Valencia

Credit imagine: Getty Images

Valencia și Real Madrid au remizat pe Mestalla într-un meci cu un final nebun. La scorul de 2-2, Jude Bellingham a marcat cu capul dintr-o centrare a lui Brahim Diaz, dar centralul Gil manzano fluierase deja finalul partidei, astfel că golul nua apărut pe tabelă.
A urmat un scandal uriaș pe teren, iar englezul a fost eliminat din cauza protestelor vehemente. "Este un nennorocit de gol! Mingea era în aer" i-a spus Bellingham arbitrului, motiv pentru care acesta i-a acordat cartonașul roșu.
Carlo Ancelotti s-a arătat revoltat de hotărârea centralului, subliniind că Bellingham nu l-a jignit în niciun fel, ci a folosit cuvinte mai "neortodoxe" din cauza situației în sine.
"Ne deranjează roșul lui Bellingham. A fost transparent în a mărturisi ceea ce a spus, a abordat totul într-o manieră vehementă, dar e ceva normal după ceea ce s-a întâmplat. A spus "este un nenorocit de gol". Dar nu a spus nicio insultă la adresa arbitrului, a fost doar frustrat", a declarat Ancelotti.
Problema celor de la Real Madrid este că arbitrul a consemnat în raport că Bellingham a avut o atitudine agresivă, ceea ce i-ar putea aduce o sancțiune mai mare de două etape, care e minimul pentru un cartonaș roșu direct. Conform regulamentului, "folosirea unui limbaj sau acționarea într-o manieră ofensivă, insultătoare sau umilitoare la adresa arbitrului poate duce la o suspendare de două până la 3 etape sau o perioadă de până la o lună".
Conform as.com, ceea ce a trecut arbitrul în raport poate genera o suspendare mai mare pentru Bellingham, dar ținând cont de precedente e aproape sigur că mijlocașul va lipsi doar două meciuri, cele cu Celta Vigo și Osasuna. Dacă va primi 3 etape de suspendare, atunci va rata și duelul cu Athletic Bilbao.
Până la urmă, suspendarea minimă pare decizia care se impune în acest caz, deoarece Bellingham nu l-a înjurat pe arbitru, ci a fost nervos pe starea de fapt, așa cum ar fi fost orice jucător căruia i s-ar fi anulat un gol într-un asemenea context, deși decizia a fost corectă. În acea stare de tensiune e greu să-ți păstrezi calmul și Bellingham a dat frâu liber emoțiilor, însă nu a exagerat, nici prin gesturi, nici prin limbaj.

Specialiștii din Spania cred că Gil Manzano a greșit flagrant în finalul partidei Valencia - Real Madrid

De Altfel, Gil Manzano e considerat principalul vinovat pentru care s-a ajuns în această situație. Arbitrul a fost pus la zid pentru modul în care a gestionat finalul de meci extem de tensionat. El a arătat 7 minute de prelungire, dar a lăsat jocul să continue mai mult pentru că a pierdut timp verificând reluările după un penalty acordat eronat gazdelor.
Dacă centralul ar fi pus capăt meciului mai devreme, înainte de cornerul de care a beneficiat Real Madrid, tot scandalul ar fi fost evitat. Permiterea executării loviturii de colț i-a complicat viața arbitrului. Acesta a mai avut o ocazie de a-și repara eroarea, după respingerea lui Mamardashvili, când mingea a ieșit din careu. Nu a făcut-o și s-a ajuns la o controversă care va avea ecouri largi mult timp de acum înainte.
"Este una dintre cele mai proastearbitrajepe un final de meci, pe un teren de fotbal. Arbitrul decretează șapte minute de prelungire, dar se întâmplă să apară acel penalty care trebuie revizuit de VAR. Prin urmare, decide să mai acorde un minut de prelungire. Și apare un corner, dar acea lovitură de colț nu este la minutul 97:58, caz în care ar fi trebuitpermisă execuția, ci la minutul 98:13, iar aici începe haosul. Acel corner nu ar fi trebuit niciodată executat.
Pentru că acțiunea continuăși se ajunge la această mizerie. Odată ce lași cornerul să fie executat după expirarea timpului, asta înseamnă că lași faza până la odegajare sau un șut. Mamardashvili îndepărtează mingea, care iese în afara suprafeței de pedeapsă și acolo trebuie să apară fluierul final. El lasă să jocul continue și fluieră cu puțin înainte ca Brahim să centreze. Fluieră de trei ori, dar al treilea fluier vine când Bellingham marchează. Este o fază de care se pot plânge jucătorii de la Valencia și Real Madrid, în funcție de decizie. A fost o decizie foarte rea din cauza gestionării foarte proaste a acțiunii.", a spus Iturralde González, specialist în arbitraj la Cadena SER și AS.
Concluzia e că Gil Manzano ar fi fost contestat indiferent de decizia luată la final. Dacă ar fi validat golul lui Bellingham, cei de la Valencia ar fi contestat vehement. Așa, cei de la Real Madrid se consideră că li s-au luat două puncte pe nedrept. Dacă centralul ar fi oprit jocul un pic mai devreme, madrilenii ar fi protestat, dar în niciun caz nu s-ar fi ajuns la un scandal de asemenea proporții.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo