Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marele Del Bosque, propunere surpriză pentru înlocuitorul lui Ancelotti la Real: "Pe el l-aș vota"

Nicu Savin

Publicat 10/11/2023 la 15:16 GMT+2

Carlo Ancelotti este la ultimul sezon la Real Madrid, italianul urmând să preia naționala Braziliei din vara anului viitor. În acest context, presa din Spania a lansat mai multe ipoteze despre înlocuitorul lui "Don Carlo", iar cel mai vehiculat nume este cel al lui Xabi Alonso. Del Bosque, omul care a cucerit două trofee Champions League cu madrilenii, crede că Raul Gonzalez ar fi mai potrivit.

Del Bosque sieht in Usain Bolt einen Außenverteidiger

Credit imagine: SID

Carlo Ancelotti nu mai are nimic de demonstrat în fotbalul european și cel mai probabil va accepta o ultimă mare provocare în carieră, aceeal de a conduce o echipă națională la un Campionat Mondial. Aproape sigur, italianul va deveni selecționerul Braziliei din vara viitoare, cu misiunea de face din Selecao campioană a lumii după o pauză de 24 de ani.
Cum plecarea lui Ancelotti de la Real Madrid este iminentă la finalul actualei stagiuni, viitorul băncii tehnice a clubului de pe Bernabeu este un subiect întors pe toate fețele în presa internațională. În ultimele luni, Xabi Alonso a fost cel mai vehiculat nume în acest sens, asta pentru că fostul mare mijlocaș face furori cu Bayer Leverkusen în Bundesliga și în Europa League.

Vicente Del Bosque ar merge pe mâna lui Raul ca antrenor al lui real Madrid

Legendarul Vicente Del Bosque a fost rugat să-și spună și el părerea despre antrenorul potrivit pentru a-i succeda lui Ancelotti la cârma "galacticilor". Omul care a cucerit două trofee Champions League ca antrenor al Realului și care a condus Spania spre singurul titlu mondial din istorie nu ar spune nu unei numiri a lui Xabi Alonso, dar a dezvăluit că ar vota pentru Raul Gonzalez, care de ani buni este antrenorul echipei secunde a clubului de pe Bernabeu.
"Xabi Alonso și-a arătat talentul și a dovedit. A pornit de jos, de la echipa a 2-a a lui Real Sociedad. În plus, cred că reprezintă foarte bine esența tinerilor antrenori și știe engleză, germană, spaniolă, bască... Cred că poate lucra peste tot în lume. Dar aș vota pentru altul. Raul are aceeași experiență la echipa a 2-a.Are oameni buni în jurul său. Are calitate, are cunoștințe, știe limbi străine... știe totul. De ce nu există zvonuri că el poate fi următorul? Poate că deocamdată nu este nevoie, dar cred că are toată susținerea conducerii", a spus Del Bosque într-un interviu acordat pentru cadenaser.com.
Florentino Perez mai are câteva luni bune la dispoziție pentru a se decide pe ce antrenor va miza din sezonul viitor. Pe lângă Xabi Alonso și Raul, președintele Realului ar mai lua în calcul și o readucere a lui Zinedine Zidane pe Bernabeu, dacă nu cumva francezul se va angrena la un alt proiect până atunci, presa franceză scriind recent că ar putea ajunge la Marseille, dacă echipa din orașul său natal va fi cumpărată de un miliardar din Golf.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo