Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Lewandowski și-a "forțat" suspendarea din următoarea etapă din La Liga! Motivele polonezului

Bianca Dumitru

Publicat 31/03/2024 la 13:24 GMT+3

Barcelona s-a impus aseară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în fața celor de la Las Palmas, într-un meci contând pentru a 30-a etapă din La Liga. Robert Lewandowski a încasat un cartonaș galben și va lipsi din următorul duel din campionat, iar presa din Spania consideră că polonezul și-a căutat intenționat suspendarea.

Robert Lewandowski w akcji podczas meczu Barcelona - Las Palmas

Credit imagine: Polska Agencja Prasowa

Barcelona a câștigat aseară, pe teren propriu, duelul cu Las Palmas, meciul contând pentru a 30-a etapă din La Liga încheindu-se cu scorul de 1-0, ca urmare a reușitei lui Raphinha, din minutul 59.
În timpul partidei, Inigo Martinez și Robert Lewandowski au fost printre jucătorii care au primit câte un cartonaș galben, pentru ei asta însemnând că vor rata următorul duel din campionat, din cauza cumulului de cartonașe.
Jurnaliștii din Spania s-au grăbit să scrie că polonezul a făcut tot posibilul pentru a fi suspendat. Cei de la Sport.es consideră că atacantul a căutat să primească un cartonaș galben aseară pentru a nu risca să rateze derby-ul cu Real Madrid, care va avea loc peste două etape.
Concret, Barcelona o va înfrunta pe 13 aprilie, când e programată următoarea etapă a campionatului, în deplasare, pe Cadiz. Apoi, pe 21 aprilie, catalanii vor juca pe terenul marilor rivali de la Real Madrid, în ultimul El Clasico al sezonului.
Dacă nu ar fi fost suspendat în partida cu Cadiz, Lewandowski ar fi riscat să încaseze în acel meci un cartonaș galben și ar fi fost suspendat pentru derby-ul cu "galacticii", lucru pe care cu siguranță nu și l-ar fi dorit nimeni.
Astfel, polonezul a tras de timp aseară, spre finalul partidei cu Las Palmas, și s-a ales cu un cartonaș care-l va ține departe de teren în următoarea etapă din La Liga.
Suspendarea pentru meciul cu Cadiz a picat cum nu se putea mai bine și în contextul în care, pe 10 și 16 aprilie, Barcelona va disputa dubla cu PSG din sferturile Champions League, iar atacantul va avea timp să se odihnească între cele două partide.
Citește și:

Lewandowski, pe lista celor de la Atletico Madrid

Robert Lewandowski a arătat o formă foarte bună în acest sezon, în care a reușit 13 goluri pentru Barcelona în La Liga, fiind golgheterul catalanilor și la doar 3 reușite de liderul clasamentului celor mai buni marcatori din campionat, Jude Bellingham.
Atacantul de 35 de ani a mai înscris de alte 7 ori și în celelalte competiții în care a jucat echipa blaugrana (Cupa Regelui, Supercupa Spaniei și Champions League) și a dat și nouă pase decisive, demonstrând că este un jucător foarte important din lotul lui Xavi.
Polonezul mai are contract cu Barcelona până în 2026 și nu se gândește să plece nicăieri, dar conform presei din Spania, șefii de pe Camp Nou ar lua în considerare să se despartă de el în vara acestui an, din cauza problemelor financiare ale clubului.
Jurnalistul Ruben Uria, citat de Sport.es, a anunțat recent pe rețelele de socializare că, dacă oficialii Barcelonei ar decide să asculte ofertele venite pe numele lui Lewandowski, unul dintre cluburile care și-ar manifesta interesul pentru transferul polonezului ar fi Atletico Madrid.
Oficialii clubului de pe Civitas Metropolitano s-au arătat încântați de evoluția pe care fostul atacant al celor de la Borussia Dortmund și Bayern Munchen a avut-o în meciul direct, iar cum Simeone are nevoie de un atacant care să-i ajute să se lupte pentru cele mai tari trofee, Lewandowski va fi la vară unul dintre cei vizați.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo