Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ştirile dimineţii | Xavi: "Toţi au văzut că mingea a intrat!" A fost sau nu a fost? Spaniolii au dat verdictul final

Cristian Mihala

Actualizat 22/04/2024 la 08:44 GMT+3

Știrile dimineții | Barcelona a cerut aseară un gol valabil, la călcâiul lui Lamine Yamal, care a fost declarat omul meciului chiar dacă Real Madrid s-a impus cu 3-2. Reluările au părut să le dea dreptate catalanilor, dar presa spaniolă a stabilit fără urmă de îndoială că mingea respinsă de Lunin nu a intrat în poartă cu toată circumferința.

Lunin screen

Credit imagine: Eurosport

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Barcelona nu a fost dezavantajată de arbitri la faza în care a susținut că a marcat gol valabil


Real Madrid s-a impus în El Clasico, 3-2, dar Barcelona a reclamat două faze în care a fost dezavantajată: penaltyul scos de Lucas Vazquez și golul neacordat la călcâiul lui Lamine Yamal. Lunin a respins de pe linia porții, dar în Spania nu există "goal-line technology", astfel că faza a trebuit analizată la VAR cu mijloace limitate.
"Toată lumea a văzut, mingea a intrat în poartă", a spus Xavi după partidă, extrem de supărat că echipa sa ar fi fost dezavantajată.
Doar că jurnaliștii spanioli au stabilit fără urmă de îndoială că balonul nu a trecut cu toată circumferința linia porții înainte de a fi respins de goalkeeperul ucrainean, ca atare decizia de a nu îi acorda gol valabil trupei blaugrana a fost cea corectă.
Chiar și așa, lipsa tehnologiei liniei porții într-un campionat atât de mare i-a făcut pe jucătorii Barcelonei să aibă un discurs foarte dur, la final.
"E o rușine pentru fotbal! Fără goal line technology în La Liga? De ce? Sunt atâția bani în fenomen, dar aparent nu sunt destui pentru un lucru banal, firesc. E o rușine!", a spus portarul catalanilor, Ter Stegen, după El Clasico.
Grație succesului de aseară, Real Madrid s-a distanțat la 11 puncte de marea sa rivală, punând astfel o mâna pe titlul de campioană, cu șase etape înainte de final.

2. Alexandru Maxim, meci perfect în Turcia

Mijlocaşul român Alexandru Maxim, cu un gol şi o pasă de gol, a fost artizanul victoriei echipei Gaziantep FK cu scorul de 2-0 în faţa formaţiei Kasimpaşa SK, duminică, pe teren propriu, în etapa a 33-a a campionatului de fotbal al Turciei.
Maxim a deschis scorul în minutul 6, iar apoi a centrat pentru reuşita lui Arda Kizildag (33).
Maxim, care a fost înlocuit în minutul 80, are 3 goluri marcate în acest sezon în 30 de partide, dar şi 5 assist-uri.
Portarul Florin Niţă a fost integralist la gazde, ca şi mijlocaşul Deian Sorescu, în timp ce atacantul Denis Drăguş a fost înlocuit în min. 90+1.
Cu acest succes, Gaziantep a urcat pe locul 16, fiind deasupra locurilor retrogradabile (17-20), cu un punct mai mult decât Fatih Karagumruk SK, prima formaţie de sub linie, când mai sunt cinci etape de jucat.

3. Fucsovics, după succesul la București Open: "Uneori rezultatele importante vin când nu ai aşteptări mari"

Tenismanul maghiar Marton Fucsovics a declarat, duminică, după ce a câştigat titlul în proba de simplu a turneului Ţiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală şi dotat cu premii totale de 579.320 de euro, că uneori rezultatele importante vin când nu ai aşteptări prea mari.
"A fost o săptămână foarte bună pentru mine. Nu aveam aşteptări prea mari, dar uneori rezultatele importante vin când nu ai aşteptări mari şi nu pui presiune prea mare pe tine. Este al doilea succes pentru mine în circuit, aşa că în mod sigur că acest moment este unul dintre vârfurile carierei mele. Eu m-am simţit foarte bine aici încă din prima zi, nu m-am uitat la locurile ocupate de adversari în clasament. Cel mai bun loc a meu a fost 31, aşa că ştiam că pot juca la acel nivel. Şi săptămâna asta cred că am jucat la un nivel chiar mai mare decât top 30. Aşa că ştiam că îi pot învinge pe adversari", a explicat jucătorul la conferinţa de presă de după finală.
Marton Fucsovics s-a arătat impresionat de atmosfera de la turneul din Bucureşti şi a a menţionat că în anumite momente a simţit că joacă acasă.
"Atmosfera la turneu a fost una frumoasă, tribunele au fost pline, am avut mulţi susţinători şi în anumite momente am simţit ca joc acasă. Trofeul este greu, are 13 kilograme, dar sunt puternic şi pot să-l manevrez. Este un trofeu foarte frumos. Cu siguranţă mă voi întoarce aici anul următor. Am câştigat un trofeu ultima oară în urmă cu şase ani, aşa că nu sunt chiar atât de tânăr, dar cred că mai pot avea succes, aşa că voi da totul pe teren în următorii ani", a spus el.
"Tenisul s-a schimbat mult, jucătorii tineri vin puternic din spate, joacă fără frică, dau totul la absolut fiecare minge, se mişcă precum extratereştrii pe teren, sunt cu adevărat la un alt nivel. Dar eu o să încerc să ţin pasul cu ei câţiva ani", a adăugat tenismanul maghiar.
Tenismanul maghiar Marton Fucsovics a câştigat titlul în proba de simplu a turneului Ţiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală şi dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce l-a învins în finala desfăşurată duminică pe argentinianul Mariano Navone, cu 6-4, 7-5.
Fucsovics (32 ani, 82 ATP) s-a impus după două ore şi 6 minute de joc, trecându-şi în palmares al doilea titlu ATP din carieră. Primul său succes a fost în 2018, la Geneva, tot pe zgură. El mai are două finale pe hard, la Sofia (2019) şi Rotterdam (2021).
Marton Fucsovics va primi pentru titlu un cec de 88.125 de euro şi 250 de puncte ATP, iar Navone va fi recompensat cu € 51.400 de euro şi 165 de puncte.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo