Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un star de la Real Madrid refuză total banii din Arabia Saudită: "30 de milioane nu îmi vor schimba viața"

Andrei Nicolae

Publicat 09/01/2024 la 23:29 GMT+2

Campionatul din Arabia Saudită s-a dezvoltat enorm în vara anului trecut, după ce extrem de mulți jucători de top din Europa au ales să semneze pentru sume uriașe cu echipele din Golf. Nu toți fotbaliștii sunt însă atât de interesați de "mirajul" din Orientul Mijlociu, iar recent Fede Valverde, mijlocașul lui Real Madrid, și-a expus părerea în acest sens.

Federico Valverde of Real Madrid celebrates after scoring his team's third goal during the UEFA Champions League match between SSC Napoli and Real Madrid CF at Stadio Diego Armando Maradon

Credit imagine: Eurosport

Campionatele din Golf au acaparat extrem de mulți jucători, unii aflați pe final de carieră, sau alții chiar în apogeul lor. Cel mai elocvent exemplu este competiția din Arabia Saudită, unde numeroși sportivi au ales să plece pentru sume imense, startul fiind dat de transferul lui Cristiano Ronaldo la Al Nassr din iarna trecută.
În ciuda acestui "exod", fotbalul mare din Europa a rămas plin de talente și de jucători valoroși, iar un exemplu este Fede Valverde, unul dintre starurile lui Carlo Ancelotti de la Real Madrid. Uruguayanul, prezent chiar în Arabia pentru disputarea Supercupei Spaniei, a susținut o conferință de presă înainte de semifinala cu Atletico și a fost întrebat printre altele dacă ar accepta o ofertă de la un club din această țară.
Sud-americanul a spus clar că pentru el nu banii sunt cel mai important lucru, o mentalitate care e cu siguranță împărtășită de mulți alți jucători.
"Astăzi este imposibil, sunt foarte fericit unde mă aflu, sunt la cea mai bună echipă din lume, iar ei (n.r. cei din Arabia) nu o să schimbe asta. 10, 20 sau 30 de milioane nu îmi vor schimba viața. Sunt fericit, familia mea este în Madrid. Copiii mei sunt bine, iar ei sunt ce vreau cel mai mult în viață, iar în fotbal, vreau să continui să concurez la cel mai înalt nivel", a spus uruguayanul, potrivit Marca.
Citește și:

Valverde joacă în aceste zile alături de Real Madrid în Supercupa Spaniei

Această a cincea ediție sub formatul actual va debuta miercuri, pe stadionul Al-Awwal Park din Riad, cu meciul dintre Real Madrid, deținătoarea Cupei Spaniei, și Atletico Madrid, ocupanta locului al treilea în ediția trecută din La Liga.
Joi urmează să se dispute cea de-a doua semifinală, între FC Barcelona, deținătoarea trofeului și campioana en titre a Spaniei, și Osasuna Pamplona, finalista ediției trecute a Cupei Spaniei.
Dintre cele patru, Real Madrid este cu siguranță echipa care traversează cel mai bun moment. Lideri în campionat, la egalitate de puncte cu Girona, cu un avans notabil față de Barcelona și Atletico Madrid, elevii antrenorului Carlo Ancelotti au acces în optimile de finală ale Ligii Campionilor cu șase victorii în tot atâtea partide, iar în Cupa Spaniei au învins sâmbătă fără mari probleme formația de ligă inferioară Arandina.
Un alt element important îl reprezintă faptul că Real este cea mai bună echipă în deplasare din actuala ediție a ligii spaniole, de asemenea la egalitate cu Girona, capitol la care gruparea de pe Santiago Bernabeu a făcut cu adevărat diferența față de cele două mari rivale ale sale - Barca și Atletico - în lupta pentru titlu.
Însă, Real Madrid nu poate uita că a suferit singura sa înfrângere din acest sezon în fața lui Atletico, pe stadionul Metropoliano (scor 1-3), pe 24 septembrie, partidă în care jucătorii antrenați de Diego Simeone au fost net superiori adversarilor lor.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo