Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Radu Drăgușin a semnat cu Tottenham. Fundașul va zbura astăzi la Londra pentru a oficializa mutarea

Cristian Mihală

Publicat 10/01/2024 la 11:38 GMT+2

Radu Drăgușin este noul jucător al lui Tottenham, e anunțul de ultimă oră al lui Fabrizio Romano. Transferul tocmai s-a realizat pe suma de 30 de milioane de euro, plus împrumutul lui Spence la Genoa. Românul va câștiga 3 milioane de euro/an la noul club, devenind cel mai bine plătit jucător din țara noastră.

Radu Dragusin of Genoa CFC celebrates

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: Bayern îi oferise fundașului român două milioane de euro/pe sezon, cu un contract valabil până în 2029. Tottenham a supralicitat, peste noapte, venind cu o înțelegere valabilă pe următorii 5 ani și cu un salariu de 3 milioane de euro/an. Informația a fost oferită de Gianluca Di Marzio, jurnalistul italian care, alături de Fabrizio Romano, a urmărit îndeaproape saga transferului și a oferit mereu informații în timp real.
Ca atare, Radu Drăgușin va deveni cel mai bine plătit jucător român, detronându-l pe Nicolae Stanciu care câștigă 2,5 milioane de euro/an la Damac FC.
UPDATE: Radu Drăgușin va zbura la Londra în această dimineață cu un avion privat. Formația londoneză și Genoa deja au făcut schimb de documente pentru a oficializa mutarea, iar românul va efectua vizita medicală după ce va ajunge în Albion.
Jucătorul de 21 de ani urmează să semneze un contract valabil pe cinci ani și va primi un salariu de 3 milioane de euro pe sezon.
UPDATE: Radu Drăgușin este noul jucător al lui Tottenham, e anunțul de ultimă oră al lui Fabrizio Romano. Transferul tocmai s-a realizat pe suma de 30 de milioane de euro, plus împrumutul lui Spence la Genoa.
Celebrul jurnalist a scris pe contul său că fundașul român și-a dorit să semneze cu Spurs, care i-a făcut echipei din Italia o nouă ofertă peste noapte. Drăgușin ajunge astfel în Premier League, în ciuda interesului intens al celor de la Bayern Munchen.
Odată cu această mutare, Radu Drăgușin a devenit cel mai scump transfer din istoria României. Până acum, această bornă era deținută de Adrian Mutu, care în 2004 a ajuns la Chelsea de la Parma în schimbul sumei de 19 milioane de euro.
Totodată, internaționalul de 21 de ani devine al 4-lea jucător român din istorie care îmbracă tricoul lui Tottenham, după Ilie Dumitrescu, Gică Popescu şi Vlad Chiricheş.
UPDATE: Telenovela "Radu Drăgușin" are toate șansele să se încheie azi, cu un transfer istoric, la Bayern. Genoa a acceptat ambele oferte venite pe numele său, astfel că alegerea stă în mâinile fundașului de 21 de ani. Tottenham a oferit 25 de milioane de euro, 5 milioane de euro sub formă de bonusuri și împrumutul lui Spence până în vară, în timp ce Bayern a venit cu o ofertă puțin mai bună, "grifonii" urmând a primi în total, cu tot cu bonusuri, 31 de milioane de euro.
Oficialii italieni au spus "da" ambelor oferte, astfel că totul depinde acum de Drăgușin, care va lua o decizie în această dimineață, după cum anunță Fabrizio Romano.
Chiar dacă apropiații jucătorului îl împing spre Tottenham, unde are șanse mult mai mari să fie titular (Bayern îi are în centrul defensivei pe De Ligt, Upamecano și Kim Min-jae), românul pare mai tentat să își pună semnătura pe contractul cu Bayern. Germanii îi oferă un salariu ceva mai mare, se pare, dar nu acesta e motivul principal din spatele deciziei lui Drăgușin.
Footbal-italia-net susține că fotbalistul român vrea să dea curs ofertei bavarezilor ca urmare a faptului că apărarea acestora e formată din fotbaliști școliți în Italia, ca și el (De Ligt a venit de la Juventus, în timp ce Kim Min-jae a evoluat la Napoli). În plus, cu olandezul are o relație excelentă, din perioada în care ambii erau în lotul "Bătrânei Doamne", lucru care ar conta decisiv.
Nu în ultimul rând, pe Allianz Arena ar avea ocazia să lupte pentru trofee și să joace în Champions League, în timp ce la Tottenham șansele să câștige ceva sunt reduse.
UPDATE: În urmă cu scurt timp, jurnalistul Fabrizio Romano a venit cu noi detalii din culisele transferului lui Drăgușin.
Potrivit acestuia, acum, Radu este cel care trebuie să își aleagă viitorul, în următoarele ore, după ce Genoa va accepta atât oferta făcută de Tottenham, cât și oferta făcută de Bayern.
Englezii pun pe masă 25 milioane de euro plus 5 milioane de euro bonusuri și un jucător, Djed Spence, în timp ce Bayern propune o sumă de peste 30 de milioane de euro.
UPDATE: În urmă cu doar câteva minute, celebrul jurnalist Fabrizio Romano a anunțat că mutarea care părea ca rezolvată, la Tottenham, este acum din nou în impas, deoarece Bayern a intrat din nou pe fir, cu o sumă chiar mai bună decât cea propusă de englezi.
Bavarezii au transmis o ofertă oficială celor de la Genoa, mai mare decât cea a lui Spurs, însă fără a fi inclus și transferul de jucători, așa cum era propunerea englezilor.
Chiar și așa, Tottenham rămâne optimistă că nu va rata mutarea, deoarece a convenit anterior asupra condițiilor personale.
UPDATE: Transferul lui Drăgușin pare tot mai aproape de a se realiza în următoarele ore. Și jurnalistul italian Rudy Galetti a confirmat înțelegerea finală dintre Spurs și Genoa, pentru internaționalul român, care se află acum în drum spre a semna cu noua sa echipă.
UPDATE: Florin Manea, agentul lui Radu Drăgușin, a dezvăluit că negocierile pentru transferul românului sunt pe ultima sută de metri. Impresarul a refuzat să spune ce club are șanse mai mari să obțină semnătura fundașului, dar a precizat că în următoarele ore sunt șanse mari ca mutarea să devină oficială.
"Sunt acum la Genoa, la club. Probabil azi se vor decide dacă și unde pleacă. Îmi pare rău că nu pot vorbi foarte mult. Sunt cluburi foarte mari implicate. Trebuie să așteptați puțin. S-ar putea să nu fie nicio știre. S-ar putea să rămână aici în continuare. Discutăm. Sunt la club. În 30 de minute voi intra în discuții. Probabil după amiază vom știi mai multe.
Pe Radu nu-l afectează discuțiile. Râde, are calm. Are încredere mare în mine și nu are de ce să se streseze. Merită tot ce i se întâmplă, am încredere maximă în el. Dacă vom alege să plecăm, se va impune și la viitoare echipă.", a spus Florin Manea pentru gsp.ro.
UPDATE: Fabrizio Romano a anunțat în urmă cu doar câteva minute că Tottenham și Genoa au intrat în faza finală a negocierilor pentru Radu Drăgușin. Un anunț oficial din partea părților privind înțelegerea poate veni în orice moment.
Sky a anunțat și ea iminența transferului lui Drăgușin în Premier League, după ce Bayern nu a venit cu o ofertă concretă pentru Genoa.
Știrea inițială

Tottenham, pe ultima sută de metri pentru transferul lui Drăgușin

Spurs lucrează de peste o săptămână la transferul lui Drăgușin, jucătorul dându-și de mult acceptul pentru a se alătura lotului lui Ange Postecoglou. Pe fir au intrat, pe rând, Napoli și Bayern, însă viitorul internaționalului nostru e legat tot de gruparea engleză.
Astfel, în această dimineață formația din capitala Angliei a lansat oferta finală către Genoa: 25 de milioane de euro + 5 milioane de euro sub formă de bonusuri + un jucător împrumutat, până la finalul sezonului. Spurs e gata să îl "detașeze" pe Djed Spence în Serie A până în iunie. În vârstă de 23 de ani, Spence a costat-o pe Tottenham 14,7 milioane de euro în 2023, dar jucătorul de bandă dreaptă nu a reușit să câștige lupta cu Pedro Porro și a evoluat foarte puțin. În turul campionatului, Spence a fost împrumutat la Leeds, dar acum a revenit la Londra și va fi folosit ca parte din pachetul complet pentru Genoa, în cazul transferului lui Drăgușin.
După toate probabilitățile, Genoa și Tottenham vor bate palma azi, Postecoglou dorind să îl aibă cât mai repede la dispoziție pe Drăgușin. Pentru Spurs urmează derbyul cu Manchester United, de pe Old Trafford (sâmbătă, ora 18:30), iar stafful tehnic al londonezilor nu se poate baza pe cei doi fundași centrali titulari din ultimele luni, Romero și Van de Ven, ambii accidentați.

Și Di Marzio anunță iminența transferului lui Radu Drăgușin la Tottenham

Pe lângă Fabrizio Romano, și celălalt mare jurnalist italian specialist în transferuri, Gianluca di Marzio, a scris în ultimele ore despre probabilitatea tot mai mare ca Tottenham și Genoa să bată palma.
"Genoa e din ce în ce mai înclinată să accepte oferta lui Tottenham pentru Drăgușin, dar nu poate fi exclusă o ofertă de ultimă oră a lui Bayern, care și-a manifestat interesul pentru fundaș, dar doar la nivel formal.
Dacă nu se schimbă nimic, marți dimineață ar trebui să se închidă operațiunea cu transferul jucătorului în Premier League", a anunțat Di Marzio aseară pe siteul său.
Ulterior anunțului de mai sus, Di Marzio a venit cu o postare pe Twitter în care a anunțat că Spurs a trimis o ofertă oficială către Genoa, în valoare de 25 de milioane de euro + 5 milioane de euro sub formă de bonusuri. E vorba practic de aceleași date ca și în cazul informațiilor avute de Fabrizio Romano, excepție împrumutul lui Spence. În ceea ce o privește pe Bayern, aceasta nu a înaintat până în acest moment vreo ofertă concretă și, probabil, nici nu o va face.
Radu Drăgușin va deveni al doilea jucător român din Premier League, după Ionuț Radu, cu mențiunea că portarul lui Bournemouth e doar a 3-a variantă pe postul său în viziunea lui Iraola. Internaționalul de 21 de ani va deveni al 4-lea jucător român din istorie care îmbracă tricoul lui Tottenham, după Ilie Dumitrescu, Gică Popescu şi Vlad Chiricheş.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo