Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Veste neplăcută pentru Arda Guler! Ce decizie va lua clubul după accidentare

Romeo Ene

Publicat 01/08/2023 la 20:32 GMT+3

Experiența lui Arda Guler la Real Madrid a început foarte neplăcut pentru el. Jucătorul s-a accidentat, iar clubul se pregătește să ia o decizie care nu îi va pica bine deloc.

Arda Güler erzielte gegen Wales sein erstes Tor für die A-Nationalmannschaft der Türkei

Credit imagine: Getty Images

Transferat pentru 20 de milioane de euro de la Fenerbahce, Real Madrid și-a pus speranțele în Arda Guler, care a impresionat în Turcia, dar jucătorul a suferit o accidentare care îl va elimina din circuit pentru următoarele luni.
Real Madrid a postat un comunicat pe rețelele de socializare prin care a anunțat faptul că Arda Guler a suferit o accidentare complicată la menisc, după anumite investigații medicale. MundoDeportivo precizează faptul că jucătorul va lipsi trei luni de pe teren în cazul în care nu se va opera, iar dacă va opta pentru operație, atunci va sta pe bară cinci luni. Vestea nu a venit bine pentru Real Madrid, care ia în considerare o decizie drastică pentru jucător.
Astfel, sursa citată menționează faptul că vicecampioana Spaniei se gândește să-i anuleze licența jucătorului până în ianuarie 2024, atunci când începe o nouă perioadă de transferuri. Regulamentul General al RFEF privind anularea licențelor ar permite acest lucru. Un articol din acest regulament precizează faptul că "cluburile pot anula licența unui profesionist în scop de cotă, furnizând un document care respectă condițiile contractuale. În aceste cazuri, jucătorul va putea fi reprimit în cursul aceluiași sezon la aceeași echipă care i-a anulat licența, cu condiția să se încadreze în perioadele permise pentru categoria în care joacă echipa".
Astfel, Real Madrid ar putea să-l reînregistreze pe jucător din iarnă pentru a completa lotul de 25 de jucători. În prezent, trupa lui Ancelotti are 23 de jucători, iar reintegrarea lui Arda Guler nu ar reprezenta o problemă din acest punct de vedere. Arda Guler este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 15 milioane de euro.

Cine este Arda Guler, noul jucător al lui Real Madrid

Produs al lui Fenerbahce, turcul şi-a făcut debutul la echipa mare a celei mai iubite formaţii de pe Bosfor în 2021, la doar 16 ani. Între timp, a adunat deja 32 de partide, devenind o certitudine. În stagiunea recent încheiată, Guler a reuşit 6 goluri şi 7 assisturi, impresionant pentru un fotbalist de doar 18 ani.
CITEȘTE ȘI:
Evident, Superliga turcă e la un cu totul alt nivel faţă de marile campionate din Vest, dar Arda Guler e fără îndoială un jucător extrem de interesant care se poate transforma în anii viitori într-un fotbalist world-class.
Recent retras din activitate, Mesut Ozil garantează pentru Arda Guler, pe care îl vede în viitor ajungând la un nivel incredibil. Cei doi au jucat împreună în stagiunea 2021-2022, iar fostul mare jucător german l-a desemnat pe Guler drept urmaşul său.
"Dacă există un număr zece mai bun decât mine? Mă pot gândi la numele lui Arda Guler, Dumnezeu să-l aibă în pază", spunea Ozil în primăvară.
Arda Guler a debutat anul trecut la naţionala mare a Turciei, pentru care a strâns deja 4 selecţii. El a reuşit chiar şi să înscrie un gol, în partida cu Ţara Galilor (2-0), din preliminariile Euro 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo