Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Dijk, genial după primul trofeu ca și căpitan la Liverpool! Gest de clasă pentru puștii echipei

Dani Morar

Actualizat 25/02/2024 la 21:05 GMT+2

Liverpool a cucerit primul trofeu al sezonului, după ce a trecut de Chelsea în prelungirile finalei Cupei Ligii Angliei. Virgil Van Dijk a vorbit la superlativ de puștii echipei, pe care i-a încurajat după acest meci, amintindu-și că și el s-a aflat la început de carieră la un moment dat.

Virgil van Dijk poses with the League Cup trophy

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei, după o finală extrem de disputată cu Chelsea. Formația antrenată de Jurgen Klopp s-a impus cu un gol marcat în minutul 118 de Van Dijk.
Căpitanul lui Liverpool a fost extrem de mândru de colegii săi, care în ciuda problemelor de lot, au ridicat capul din pământ. Olandezul i-a lăudat pe puștii echipei, repetând în câteva rânduri că e mândru de ei pentru a-i încuraja.
"Sunt atât de bucuros. Toți acești puști de pe teren au fost incredibili în prelungiri. E incredibil. Sunt atât de mândru de echipa asta.
A fost un joc intens de ambele părți, ei au avut șansele lor, noi am avut șansele noastre. E uimitor. Primul trofeu ca și căpitan al lui Liverpool, îl dedic fanilor și sper să se bucure de el.
E multă emoție. E totul, sunt așa mândru de băieți. Toți jucătorii tineri au avut rolul lor în ceea ce am obținut astăzi. E incredibil și vrem mai mult.
Ar trebui să savurăm momentele bune. Acesta este, cu siguranță, unul dintre ele. Niciodată nu vom lua lucrurile de gratis, iar astăzi ne-am făcut treaba, în ciuda tuturor problemelor pe care le-am avut înainte de meci. Sunt atât de mândru, mândru să fac parte din acest club și în special mândru de băieți", a declarat Van Dijk la microfonul Sky Sports, citat de Independent.co.uk.

Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei

Liverpool a cucerit Cupa Ligii pentru a 10-a oară în istorie, record în această competiție. Două din aceste trofee au venit sub comanda lui Jurgen Klopp, doar Bob Paisley reușind mai multe ca antrenor al echipei de pe Anfield (3).
Caiomin Kelleher nu a primit gol în niciuna dintre cele două finale dipsutate cu Liverpool, ambele împotriva lui Chelsea, în ciuda faptului că a avut de apărat 13 șuturi pe poartă.
Golul marcat de Van Dijk în minutul 118 a fost cel mai târziu gol câștigător marcat într-o finală de Cupa Ligii din 1977 încoace. Brian Little înscria atunci pentru Aston Villa în minutul 119, în finala cu Everton.
Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei, după prelungiri, cu scorul de 1-0, împotriva lui Chelsea. Meciul de pe Wembley a fost plin de evenimente. Ambele echipe au avut câte un gol anulat din cauza unor poziții de offside. Al doilea gol al lui Van Dijk a fost validat, iar Liverpool a câștigat finala, în ciuda faptului că Jurgen Klopp a fost nevoit să folosească 5 juniori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo