Ce s-a întâmplat marţi la Paris a făcut înconjurul lumii, iar părerile sunt împărţite în legătură cu vina purtată de Colţescu. Cert e că arbitrul român a folosit extrem de neinspirat sintagma "negrul acela", deşi probabil că nu putem vorbi de un rasism conştient.
UEFA ia foarte în serios lucrurile şi a demarat o anchetă pentru a stabili vinovaţii şi a a-i pedepsi.

Probleme şi pentru Haţegan?

Ligue 1
Reacția dură a celor de la PSG după ce L'Equipe a dezvăluit cifrele din contractul lui Messi
ACUM 7 ORE
Potrivit Sky Sports, Colţescu riscă minimum 10 etape de suspendare, forul continental fiind extrem de sensibil în astfel de cazuri. De menţionat că turcii au cerut, prin vocea preşedintelui clubului, suspendarea pe viaţă.
Marea problemă e că şi Haţegan ar putea fi o victimă, chiar dacă împotriva lui nu va fi luată, probabil, vreo măsură coercitivă. Totuşi, Gazeta Sporturilor notează că sunt şanse mari ca el să nu mai fie delegat în acest sezon la vreun meci de Champions League, UEFA dorind să evite expunerea lui. Asta în condiţiile în care Haţegan devenise primul arbitru din istorie desemnat la toate meciurile din grupele Ligii Campionilor într-un sezon. Sursa citată notează că centralul nostru poate pierde în aceste condiţii şi delegarea la Euro, care părea o formalitate judecând după cât de bine cotat era.
De asemenea, pe înregistrare se aude şi vocea lui Şovre, care şi el va fi anchetat pentru că a folosit aceeaşi sintagmă cu Sebastian Colţescu.

Okan Buruk riscă şi el suspendarea

Antrenorul lui Istanbul Başakşehir, Okan Buruk, ar putea fi şi el suspendat de forul continental care a demarat ancheta. Fostă legendă a lui Galatasaray, unde a evoluat alături de Hagi, Gică Popescu, Adrian Ilie, fostul mijlocaş i-ar fi transmis lui Colţescu o ameninţare voalată ("Vei veni tu în Turcia), dar şi un mesaj cu iz rasist. "În țara mea, românii sunt țigani, dar eu nu am cum să-i numesc țigani", se aude pe înregistrare o voce. Aceasta ar fi, potrivit Gazetei Sporturilor, a tehnicianului turc.
"Al patrulea arbitru i-a spus un cuvânt inacceptabil lui Pierre Achille Webo. Arbitrul principal ar fi trebuit să gestioneze situaţia, dar nu a fost cazul. A trebuit să demonstrăm că suntem alături de Webo. Jucătorii s-au unit, Demba Ba, Neymar, Mbappe. Decizia de a opri meciul a fost luată de jucători. Unii nu mai doreau să revină pe teren. Noi suntem o echipă şi trebuia să fim solidari", a precizat Okan Buruk la final.
Fotbal
L'Equipe a anunțat care este salariul real pe care Messi îl va câștiga la PSG
IERI LA 08:49
Ligue 1
Mbappe i s-a destăinuit lui Ander Herrera, în august: "Rămân aici, frate, rămân!"
17/09/2021 LA 15:40