Sebastian Colțescu riscă o pedeapsă usturătoare din partea UEFA după ce l-a numit "negru" pe antrenorul secund al celor de la Istanbul Bașakșehir, Pierre Webo. Iar turcii au tot interesul să pună presiune pentru o suspendare cât mai drastică. Sky Sports vorbeşte de "cel puţin 10 meciuri", însă o asemenea sancţiune nu îi mulţumeşte pe oficialii de la Istanbul, care vor excluderea pe viaţă a arbitrului român.
"Nici nu mai contează rezultatul meciului cu PSG. Altceva contează în acest momente. Le mulțumesc tuturor pentru modul în care s-au comportat. Ne-am luptat cu multă onoare. Ziua de 8 decembrie va intra în istorie. Împreună cu cei de la PSG am decis să nu mai revenim pe teren. Le mulțumim celor de la UEFA că ne-au înțeles. Îi vom trimite o scrisoare domnului Ceferin. Vreau să îi mulțumesc personal că a luat atitudine în fața unui asemenea comportament. Am cerut informații despre trecutul acestui arbitru. Noi, clubul Bașakșehir, am luat atitudine. Acum e moment ca UEFA să intervină. Acest arbitru trebuie suspendat pe viață. Pierre Webo nu are de ce să se simtă prost, noi ar trebui să ne cerem scuze față de el, întreaga lume ar trebui să facă asta. Am vrea să îi mulțumim și Președintelui Recep Erdogan. Am simțit sprijinul tuturor, din Turcia și din fiecare colț al lumii. Multe formații din Europa ne-au trimis mesaje de susținere", a declarat Goksel Gumusdag, conform Fanatik.com.

Goksel Gumuşdag s-a opus reluării meciului, deşi jucătorii conveniseră să revină pe teren

Ligue 1
Efectul telenovelei Mbappe | Leonardo, demis de la PSG
IERI LA 08:18
Echipele au mers la vestiar, în semn de protest față de cuvintele rostite de Colțescu, iar timp de o oră s-a discutat despre formula în care se va reveni pe teren. S-a ajuns la varianta ca unul dintre arbitrii VAR să devină al 4-lea oficial, pentru ca românul să ia loc în camera de video-arbitraj. Lucru respins de turci, aceștia explicând că nu vor mai juca atâta vreme cât românul e implicat în meci. Cum în camera VAR era nevoie de două persoane, nu s-a găsit soluția pentru reluare.
RMC Sport anunță, totuși, că la un moment dat jucătorii au părut că se pun de acord să revină. Demba Ba, atacantul oaspeților, i-a propus lui Marquinhos ca cei 22 de fotbaliști să se întoarcă pe teren ținându-se de mână, într-o imagine cu un puternic caracter anti-rasism. Jucătorul lui PSG a acceptat imediat, însă decizia finală nu a depins de jucători.
Cotidianul turc Hurriyet anunță azi că, deși fotbaliștii se puseseră de acord ca partida să fie reluată de la ora 22:00, turci au refuzat să mai joace, iar decizia nu a ținut de jucători sau de banca tehnică. Goksel Gumuşdag, președintele clubului, și-a asumat această hotărâre, nedorind să participe la un meci în care Colțescu era implicat. Acesta, chiar dacă nu ar mai fi fost al patrulea oficial, trebuia mutat în camera VAR, pentru că altfel nu exista cadrul legal ca disputa să meargă mai departe.
Interesant e că UEFA a încercat să fie împăciuitoare și a vrut ca partida să se reia, pentru ca acest conflict să nu escaladeze, dar oficialul turcilor a fost de neînduplecat. Goksel Gumuşdag are și o carieră politică în spate, dar s-a făcut remarcat în fotbal prin faptul că a condus Asociația președinților de cluburi din Turcia, în perioada 2017-2014.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe a semnat prelungirea contractului cu PSG, iar jucătorii de la Real Madrid au răspuns
IERI LA 05:37
Fotbal
Kylian Mbappe a anunțat decizia de a continua la PSG printr-un mesaj pe Whatsapp
IERI LA 05:04