Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul făcut de Diego Simeone după înfrângerea cu Inter, din manșa tur a optimilor Champions League

Cristian Mihală

Publicat 21/02/2024 la 09:45 GMT+2

Antrenorul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, a refuzat să "individualizeze înfrângerea" suferită în faţa formaţiei Inter Milano (0-1), în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, afirmând că este optimist în privinţa calificării, care se va decide pe terenul spaniolilor.

Simeone, Inter-Atletico Madrid di Champions League

Credit imagine: Getty Images

"Sunt optimist şi, dincolo de înfrângere, avem opţiunea de a putea concura. Ştim cu ce ne vom confrunta, ştim cu joacă adversarul şi acum sperăm că, atunci când ne va veni rândul, să ajungem în cel mai bun mod şi să putem juca aşa cum cere competiţia", a declarat Simeone la conferinţa de presă pe care a susţinut-o la finalul jocului de pe San Siro, disputat marţi seara.
Atletico are nevoie de "goluri" în meciul retur, de pe stadionul Metropolitano, conform tehnicianului argentinian, a cărui echipă va trebui să recupereze deficitul produs în urma eşecului din Italia, venit după o greşeală la mijlocul terenului.
"Nu vom individualiza înfrângerea, punând-o pe seama unui jucător sau a unei situaţii. În fotbal sunt întotdeauna greşeli. Este clar că golurile vin întotdeauna în urma unei erori produse undeva. Există manşa scundă, împotriva unui adversar care va fi foarte dificil şi sperăm să dăm puţin mai mult decât am făcut-o astăzi (marţi, n. red.), pentru a juca mai bine acasă", a ai spus Diego Simeone.

Simone Inzaghi, după victoria cu 1-0 în fața lui Atletico: "Am făcut un meci excelent"

Simone Inzaghi, antrenorul echipei Inter Milano, a avertizat marţi seara că echipa spaniolă este "o mare rivală, foarte puternică şi foarte curajoasă", care "va da totul" în returul din capitala Spaniei.
"Am făcut un meci excelent. Nu am cedat aproape nimic, doar acele două ocazii ale lor din repriza secundă, deşi Sommer (portarul lui Inter - n.red.) nu a fost nevoit să facă nicio paradă. Jocul s-ar fi putut termina altfel, dar nu trebuie să uităm că ne confruntăm cu o echipă foarte puternică şi foarte curajoasă, care în retur va da totul ca să meargă mai departe, aşa cum o să facem şi noi", a declarat Inzaghi la finalul meciului de pe San Siro.
Antrenorul italian, invincibil în 2024, cu nouă victorii în toate atâtea meciuri oficiale, s-a declarat "foarte mulţumit de munca tuturor", dar a subliniat că returul de la Madrid va fi unul foarte dificil.
"Atletico este o mare rivală. Când joci împotriva sa este chiar mai mult decât atunci când o vezi la televizor. Are un antrenor fantastic, cu jucători de calitate şi ştim că la Madrid ne vom confrunta cu un stadion care îi va susţine foarte mult. Am câştigat prima repriză, mai avem o repriză secundă foarte dificilă. Vom încerca să fim cât mai buni", a mai spus Simone Inzaghi.
Partida retur se va disputa în data de 13 martie, pe stadionul Wanda Metropolitano.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo