Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai "şifonat" jucător de după Bayern - Barcelona: "Joacă de parcă are 50 kg de cartofi în spate"

Cristian Mihală

Actualizat 09/12/2021 la 13:36 GMT+2

Ron Vlaar, fostul mare fundaş olandez, este de părere că Frenkie De Jong e într-o eclipsă de formă prelungită. Mijlocaşul batav e blocat şi ar putea reveni la forma arătată la Ajax doar dacă se va transfera de la Barcelona.

Frenkie De Jong

Credit imagine: Getty Images

După câteva sezoane fantastice, în care a impresionat în tricoul "lăncierilor", alături de care a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor, Frenkie de Jong a ales Barcelona, în 2019. La acel moment, toate marile forţe ale Europei îl urmăreau pe mijlocaş, dar catalanii au venit cu oferta cea mai bună - 85 de milioane de euro - şi cu un salariu pe măsură, care l-a făcut pe jucător să spună "da".
La doi ai şi jumătate distanţă, Frenkie De Jong e o umbră a fotbalistului care impresiona sub comanda lui Ten Hag. S-a vorbit că acesta nu dă randament din cauza lui Koeman, dar nici venirea lui Xavi nu a schimbat, cel puţin pentru moment, lucrurile.
CITEŞTE ŞI:

Frenkie De Jong, dat "dispărut" după Bayern - Barcelona 3-0

Ron Vlaar, fostul mare fundaş olandez, cu 32 de selecţii în naţionala Ţărilor de Jos, a analizat prestaţiile celui care i-a fost coleg la naţionala Olandei. De Jong nu pare să se integreze la Barcelona şi cariera lui ar putea fi salvată doar cu un transfer.
"Frenkie De Jong joacă acum fotbal ca și cum ar avea cincizeci de kilograme de cartofi pe spate. Știm ce poate aduce în joc, a arătat la Ajax, dar la această echipă pur și simplu nu se vede. Cred că nu joacă nici poziţia lui preferată, i se trasează alte sarcini. Cred că Frenkie ar juca un fotbal total diferit pentru o echipă precum Bayern", a spus Vlaar pentru RTL.
Catalanii au suportat cu greu înfrângerea de la Munchen şi au căutat şi ei responsabili dincolo de moştenirea dezastruoasă a administraţiei Bartomeu. Fotbaliştii actuali au cu siguranţă o parte de vină şi Radioestadio Noche l-a desemnat pe Frenkie De Jong veriga slabă.
"De Jong nu îţi oferă niciodată nimic, nu face diferenţa, nu ştiu ce joacă. Mi se pare cel mai supraevaluat jucător din ultimii ani", notează sursa citată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo